Bugüne kadar aralarında Hakan Şükür, Oğuz Çetin, Tuncay Şanlı gibi isimleri kazandıran ancak son yıllarda maddi zorluklar nedeniyle zor günler geçiren Sakaryaspor'un bugün yapılan kongresinde aday olan Halit Evin'in yaptığı liste Sakarya'da ortalığı karıştırdı.

Halit Evin listeye aralarında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri ve belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerini yazdı. Listede yer alanlar, "Böyle bir şeyden haberimiz yok" diye tepki gösterdiler.

İkinci ligde zor günler geçiren ve bir süre önce Kayyuma devir edilen Sakaryaspor'un bugün Adapazarı Belediye nikah salonunda yapılan kongresine tek liste ile Halit Evin katıldı. Toplam 477 delegenin bulunduğu kongreye katılan 62 üyenin katılımıyla açık oylama sonrasında Halit Evin başkan seçildi. Halit Evin yaptığı konuşmada "Yalnız kalmamak için böyle bir yönetim yapmak zorunda kaldık. Bakalım ne olacak, inşallah iyi olacak" dedi.

Halit Evin'in listesinde;
- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,
- Ak Parti Sakarya Milletvekilleri A.Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz,
- Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman,
- AK Partinin İlçe Belediye Başkanları,
- Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul,
- Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan,
- Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri olmak üzere 24 isim bulunuyor.

HERKES ŞOKTA
Listenin ortaya çıkması birlikte Sakarya'da da şoke etkisi yarattı. Listede adı olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Haberim yok. Kimsenin haberi yok. Benim de haberim yok. Bize bir şey sormadan yapıyor. Böyle bir şey olması mümkün olabilir mi" dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da listede olduğunu gazetecilerden öğrendi. Elmas, şaşkın bir ifadeyle şunları söyledi: "Kimse bana bir şey sormadı. Listeye yazmışlar. Ben bilmiyorum, haberim de yok. Sizden öğreniyorum. Ama Sakaryaspor benim listede yer almamla kurtulacaksa girerim. Herhalde bu sembolik olsa gerek. Toparlanma gerekiyorsa, bir katkımız olacaksa neden olmasın... Bugüne kadar yönetim kurulunda listede yer alacağımla ilgili kimseyle bir şey konuşmadık."