CNN International, Taksim müdahalesini canlı yayınla aktardı. Yayına katılan Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın, ünlü haberci Christiane Amanpour tarafından, "Show is over" (program bitti) sözleriyle yayından çıkarıldı. İbrahim Kalın beyaz saraya yürünse ne yaparsınız deyince Amanpour haber bitti anlamında "şov bitti" diyerek sözü kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dışişleri Başdanışmanı İbrahim Kalın, CNN'de canlı yayında bağlandığı Christiane Amonpour tarafından terslendi. Türkiye'de yaşanan olaylar konusunda bilgi vermek için CNN televizyon kanalına bağlanan İbrahim Kalın, hükümetin Gezi parkı ve Taksim'de yaşanan olaylara ilişkin politikasını savunarak, göstericileri suçlayan açıklamalarda bulundu.

'BAYIM, GÖSTERİ BİTTİ'
Christiane Amonpour'un, 'barışçıl gösterilere, polisin çok sert müdahalesini' yorumu üzerine, Londra'da benzer bir müdahale olduğunu hatırlatan Kalın, 'Yarın Erdoğan göstericilere ne verecek?' sorusuna da Başbakan'ın istekleri dinleyeceğini ancak görüşmenin içeriğini önceden kestiremeyeceği belirtti. Türkiye'de hapiste bulunan gazeteciler ilişkin sorularına da Kalın'dan yanıt alamayan Christiane Amonpour, Kalın'ın hükümeti savunan sözlerini sürdürmesi üzerine, 'Bayım gösteri bitti' (Sir, Show is over) sözleriyle İbrahim Kalın ile olan canlı yayın bağlantısını kesti.

İŞTE O ANLAR!



ŞÜKÜR ANLAMADI!
Canlı yayının ardından twitter hesabından programı değerlendiren AKP milletvekili Hakan Şükür şunu yazdı:

Hakan Şükür ‏@hakansukur
Sn.Başbakan'ın Danışmanı İbrahım Kalın CNN INT'e oniki den vurdu; "Taksim'de DHKP-C de var, bu örgüt ABD elçiliğine saldırı yapan örgüttür."

- Emperyalizm, kapitalizm beşiği diye yıllarca 'yuh' çektikleri ülkelerden ve o ülkelerin medyasından medet ummak ne kadar samimiyetsizlik!

- Günlerdir haklı olmak önemli ama haklı kalmak daha önemli diyorum. Ancak sorun şu herkes istiyorki bir tek kendileri haklı ilan edilsin.