Balyoz davasındaki mahkumiyetler ve diğer davalardaki tutuklamalara tepki olarak istifa ettiği öne sürülen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in adının da gizli kamerayla görüntülenen kızıyla birlikte 'mağdur' olarak İzmir’deki casusluk soruşturmasıyla ilgili iddianameye girdiği ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İddianamede, suç örgütünün, çoğunluğu muvazzaf subaylar olmak üzere devlet memurları, kaymakamlar ve MİT mensuplarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi hakkında fişleme yaptığı belirtildi.

Suç örgütünün, amaçlarına ulaşmak için sıklıkla hedef seçtikleri kişiler hakkında gizli kamera kaydı yoluyla bilgi topladığının belirtildiği iddianamede, örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kanadında kullandığı ileri sürülen Astsubay S.A.’dan elde edilen 'Sunay' adlı dijital materyal içerisinde, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızı hakkında bilgilerin yer aldığı bir belge bulunduğu da ortaya çıktı.

İddianamedeki bu belgenin dökümünde, Oramiral Güner'in örgüt tarafından hedef seçildiği, bunun için kızının odasına kamera yerleştirilerek görüntülendiği yer aldı.

'KIZI KONUSUNDA ÇOK HASSAS'

Belgedeki 6 Eylül 2010 tarihli kayıtta, 'Nusret Paşa'nın kızı konusunda çok hassas olduğunu unutmayın', 12 Ocak 2011 tarihli kayıtta 'M.K. astsubay, Nusret Paşa'nın lojmanına girdiği anlardan birinde A.'nın odasına gönderdiğiniz kamerayı yerleştirmiş. Çok iyi oldu diyor. Dediğiniz süre kaldıktan sonra alacak' ve 4 Nisan 2011 tarihli kayıtta da 'M.K., A.G.'nin (Nusret Güner’in kızı) odasına yerleştirdiği kamerayı almış. Kullanılabilecek iyi görüntüler var. Ekte gönderiyorum' notları yer alıyor.

Bu belgeyle birlikte, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ile kızı A. da iddianamede mağdur olarak yer aldığı öğrenildi.

İddianamede olay nasıl yer aldı ?

'NUSRET Güner hakkında. doc' isimli office belgesinin dökümünde şu notlar dikkat çekti:

“Nusret paşa Foça'ya birlikleri tanıma ve inceleme gezisi yaptı. Konferans salonunda 300-400 kişiye konuşma yaptı. Öğle yemeği programını yoğunluktan dolayı iptal etti. Programda olmamasına rağmen TCG Akbaş komutanı Yzb.Çelik’in staj bitirme sınavına katıldı.

06.09.2010

A.'nın (Nusret Güner’in kızı) nereye takılacaklarını bildiririm siz fotoğraflarsınız. Nusret paşanın kızı konusunda çok hassas olduğunu unutmayın kızının çocukla el ele fotoğrafı bile onu delirtir.

14.12.2010

Nusret Paşa'nın Aksaz denetleme brifingi sonrasında yaptığı konuşmada aramızda suç işleyenler varsa onlarda cezasını çekmeli şeklinde konuşması Ş.K.’nin çok canını sıkmış.

20.12.2010

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Nusret Paşa'yı ziyarete geldi yaklaşık bir saat baş başa görüştüler.

12.01.2011

M.K. astsubay Nusret paşanın lojmanına girdiği anlardan birinde A.’nın (kızı) odasına gönderdiğiniz kamerayı yerleştirmiş. Çok iyi oldu diyor dediğiniz süre kaldıktan sonra alacak.

04.04.2011

M.K., A.G.'nin (Nusret Paşa’nın kızı) odasına yerleştirdiği kamerayı almış. Kullanılabilecek iyi görüntüler var, ekte gönderiyorum. Nusret Paşa bir şeyden şüphelenirse onu yemekle bırakmaz, beni de yer. M.K. beni dinlemiyor büyüklerden birinin sert konuşması lazım, siz yer zaman bildirin ben onu oraya göndereyim.

22.04.2011

Nusret paşa, A.K.( otelci), D.D., Nusret Taşdeler (Karacı orgeneral), Ziya Güler (Havacı) kahvaltılı toplantı yaptılar. Yaklaşık beş saat görüştüler.

DHA