Sozcu.com.tr

CHP Milletvekili Oktay Ekşi'nin "İktidar mensuplarıyla yüksek makam sahiplerinin çocukları neden çatışma bölgelerinde askerlik yapmaz?" sorusunu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yanıtlayamadı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 2 Eylül 2012 tarihinde PKK tarafından Beytüşşebap ilçesindeki Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Karakoluna yapılan saldırı nedeniyle yöneltilen: “Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Bakan, Milletvekili, Üst düzey bürokrat ve AKP Merkez Yöneticileri ile emekli yahut muvazzaf General, Amiral  gibi önde gelen kişilerin çocuklarının askerlik hizmetini, çatışma bölgelerinden gerilerde yaptığı doğru değilse, bu iddiayı çürütecek somut örnek verebilir misiniz?” sorusuna  “Evet, bu dediğiniz nitelikteki yüksek düzeyde makam sahibi kişilerin çocuklarından ….. şu tarihte şurada, öteki de bu tarihte burada askerlik görevini ifa etmişlerdir” türü bir yanıt veremedi.

Şahin, İstanbul CHP Milletvekili Oktay Ekşi’nin Başbakan tarafından
yanıtlanması istemiyle verdiği Yazılı Soru Önergesinin içerdiği yukarıdaki soruyu “yanıtsız” bıraktı.

Önerge sahibi Oktay Ekşi, “Gizli bir el öteden beri bizim siyasilerimizin ve üst düzey makam sahiplerinin çocuklarının tehlikeli bölgelerde askerlik yapmasını    başarıyla önler. Ama arada Dışişleri Bakanı koltuğunda otururken ve terörün en  yoğun olduğu sırada, oğlunun sıcak çatışma bölgesinde askerlik yapmasına hiçbir şekilde karşı çıkmayan Prof. Dr. Mümtaz Soysal gibiler de vardır” dedi.