Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

Leroy Merlin işçileri, Türkiye'nin ilk AVM grevini başlattı. 12 gündür grevde olan işçiler, basının kendilerine ilgi göstermemesine tepki gösterdi. Günlerdir süren grevlerini ilk günkü çokusuyla sürdüren işçilere, vatandaşların da destek vermesi dikkat çekti.

AVM içinde, Gezi eylemlerindeki sloganlar ve "Duran adam" eylemiyle grevlerine renk katan işçiler, AVM dışında da işyerinde yaşadıkları mobbingi tiyatral bir gösteriyle sergilediler.



'İşveren hukusuzluk yapıyor.'
Sosyal- İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu grev sürecini ve işçilerin taleplerini Sözcü'ye değerlendirdi. Grevin Türkiye'deki il AVM'e ve yapı market grevi olduğunun altını çizen Bozbeyoğlu, "Ayrıca iş kolumuzda 30 yıldır grev yapılmıyordu. Yılllar sonra ilk grevimiz olduğu içinde başka bir önem taşıyor" dedi.

İşverenden taleplerini aktaran Bozbeyoğlu,  3 yıldır maaş artışı yapılmadığını, bu yüzden yüzde 15 zam istediklerini söyledi. Grevdeki işçilerin isteklerine karşı, işverenin  yanıtını "Komik" olarak değerlendiren Bozbeyoğlu, "İşveren bizim taleplerimizi karşılamak yerine grev kırıcılığına gitmiştir. 6356 sayılı kanuna göre grev yapıyoruz ve yasal bir grev. Ancak işverengrevde olan bir işçinin yerine, başka bir işçiyi çalıştırarak hukuka uygun davranmıyor. Gerekli hukuki işlemleri de başlattık, Çalışma Bakanlığı'ndan yetkililer içeride denetimlere başladı" diye konuştu.



Sendikalı işçilerden uyarı!
İşverenle uzlaşmaya açık olduklarını vurgulayan Bozbeyoğlu, huku tanımaz tutuma çevredeki vatandaşlarında tepkili olduğunu ve kendilerine destek verdiğini açıkladı. Vatandaşların alış- veriş yapmaya girerek, aldıkları ürünleri kasada bıraktığını belirten Bozbeyoğlu, "Bize destek olmaya çalışanları bu yönde engellemeye çalışıyoruz. Yalnız işverenin bu uzlaşmaz tutumu devam ederse, vatandaşları bu yönde destekleyeceğiz. Bizim grevimiz ilk günkü coşkusuyla devam ediyor ve haklarımızı alana kadar devam edecek" sözleriyle işverene seslendi.