Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeşil, emniyet ve yargıya cemaat müdahalesi söylemlerinin davaları itibarsızlaştırmak için çıkarıldığını iddia etti.

Mustafa Yeşil Mehtap Tv'de başlatılan operasyonlar sonrası ortaya atılan “Hizmet Hareketi Yargı ve Emniyet'e müdahalede bulunuyor” iddialarını değerlendirdi. Bazı basın kuruluşlarının “paralel yapılanma”, “otonom yapı” söylemlerine benzer iddiaların 28 Şubat döneminde de “Gülen Hareketi'nin Emniyet'te ve bürokraside yapılandığı” iddiaları şeklinde gündeme geldiğini belirten Yeşil, “O dönemde yapılan derin tahkikatlar sonucu böyle bir yapılanma olsaydı, Fethullah Gülen bu davalardan beraat edebilir miydi? Ergenekon davasında, Devletin kendiyle olan hesaplaşmasında, hem davayı itibarsızlaştırma hem de süreci kendi lehine dönüştürme adına birçok hareket yapıldı. 'Polis şuraya, yargı buraya aitse bu dava meşru değildir' gibi bir algı ortaya çıkarmak istediler o dönemde" şeklinde konuştu.

-“DELİL YOKSA SÖYLENENLER İFTİRADIR-

Mustafa Yeşil, devlet kurumlarında hizmet hareketine mensup insanların hangi yoğunlukta bulunduğu sorusuna ise "Bu yapılar içinde Hizmete sempati duyan insanlar olabilir. Ancak bir haddi aşma, kanunsuz bir uygulama veya bu konularla ilgili herhangi bir soruşturma ve iddianame yoksa bu paralel yapılanma söylemleri tazkiyattır (provokatif iftira), psikolojik olarak yıpratma çalışmasıdır. Hizmetin 40-50 yıllık geçmişinde Hocaefendi'nin yargılandığı dönemde bile hiç bir iddia gerçek çıkmadı" dedi.

-“HİZMET BÜTÜN PARTİLERE EŞİT YAKINLIKTA”-

“Hizmet hareketi ne geçmişte ne bir parti kurmuştur, ne bugün, ne de gelecekte bir parti kurma gibi bir stratejisi ve hesabı yoktur” diyen Yeşil, “Hizmet hiç bir zamanda bir partinin programına angaje olmamıştır. Hizmet bu güne kadar faaliyetlerini hep ilkeleri üzerinden yürütmüştür. Siyasetle olan ilişkilerini de yine ilkeleri üzerinden kurmuş ve devam ettirmiştir" diye konuştu.