Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr

Türkiye'yi sarsan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda AKP'li bakanlarla birlikte birçok işadamı tutuklanırken, operasyonun siyasilerle de yakından ilgili olduğu belirtiliyor.

Siyasilerin isimleri rüşvet operasyonunda geçerken, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da adının rüşvet soruşturmasında geçip geçmediği merak edilen konulardan.



Ebru Gündeş'in eşi olarak tanınan ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Rıza Sarraf'ın aslında hükümetten birçok isimle de bir araya geldiği dikkatlerden kaçmadı. Önce bir pastahane açılışında AB Bakanı Egemen Bağış ile aynı kareye giren Sarraf şimdi de Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı törenden fotoğraflar ile gündeme geldi.



1 Kasım 2013'te, Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen işadamı Ethem Sancak'ın desteğiyle Ümraniye'de yapılan 'Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu'nun açılışında AKP kanadından birçok isim bir araya geldi.

Emine Erdoğan'ın katıldığı açılışta İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın eşi Bayhan Bağış, Ebru Gündeş ve Ebru Gündeş'in gözaltına alınan eşi Rıza Sarraf biraradaydı.



EMİNE ERDOĞAN'DAN SARRAF'A PLAKET

Açılışın ardından düzenlenen ikinci bir törende ise Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kurulan Toplumsal Gelişim Merkez Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği projesi kapsamında bazı destekçilere plaket verildi. Emine Erdoğan, bu törende Rıza Sarraf'a plaket verdi.