Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 46 kişinin can verdiği 'Reyhanlı Katliamı'nın sorumlusu olarak işaret edilen Acilciler/ Mukavame Suriye (Suriye Direnişi) örgütünün lideri Mihraç Ural bir açıklama yayınladı. Ural, bombalı saldırılardan Başbakan Erdoğan'ı sorumlu tuttu. MİT ve Emniyet, bomba yüklü 3'üncü aracın peşinde.

Türkiye Cumhuriyeti'nin uğradığı en büyük saldırılar saat 13.30 civarında art arda meydana geldi. İki ayrı yerde patlatılan bombalar, 46 kişinin ölümüne, 29’u ağır olmak üzere 212 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Ortalığı savaş alanına çeviren saldırılarda 735 işyeri, 16 apartman, 63 daire ve 62 araç ağır hasar gördü.

HAİN PLAN DEVREDE

Türkiye, şoke eden saldırıların faillerini ise saat 16.40'da SÖZCÜ'den öğrendi. Eldeki bilgilere göre, Nisan ayı içerisinde MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü sessiz sedasız bombacı avına çıkmıştı. Esad Rejimi'nin himayesinde 2 bin kişilk silahlı bir güç oluşturan THKP-C (Acilciler) örgütünün lideri Mihraç Ural, Hatay'ı kana bulamak için hain bir planı uygulamaya koydu. Buna göre, plakaları sonradan tespit edilen 3 araç, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Reyhanlı'ya giriş yapmıştı. Ancak, uyarı raporlarına rağmen, 2 araç İlçe merkezinde uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.



SÖZCÜ'YÜ DOĞRULADILAR

Milliyetçi seçmenin ağırlıklı olduğu ilçede meydana gelen patlamanın ardından açıklamalar yapan Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 46 kişinin can verdiği 'Reyhanlı Katliamı'nın sorumlusu olarak Öcalan'ın yakın arkadaşı Mihraç Ural'ı işaret etti. İşte bu saatlerde enkaz üzerinde yapılan çalışmalar, patlatılan araçların MİT ve Emniyet'in aradığı araçlardan 2'sinin plakasını taşıdığını gösterdi. Hükümet cephesinden gelen açıklamalar ise SÖZCÜ'nün ulaştığı bilgileri doğruladı.

 



GİZLİ SERVİSLERİN GÖZDESİ

Terörist kimliğinin içerisinde "karanlık noktalar" barındıran Mihraç Ural'ın Suriye gizli servisi El Muhaberat'ın yanı sıra bölgede faaliyet gösteren diğer gizli servislerle de işbirliği yaptığı belirlendi. Ural, yaklaşık 32 yıldır Suriye'de yaşıyor. Şam ve Lazkiye ve arasında mekik dokuyan Mihraç Ural, Banyas Katliamı'ndan da sorumlu tutuluyor. Türkiye içerisinde eylem yapan Marksist, Leninist ve sol terör örgütlerinin,  Ural'ı "Ajan" olarak görmesi de, karanlık kişiliğin en önemli unsuru. Cilvegözü ve Gaziantep saldırılarında da parmağı bulunan Mihraç Ural'ın sessizliğini ise SÖZCÜ'nün önce internet sitesinden ve gazetemizden yaptığı "Saldırı emrini Apo'nun arkadaşı Ural vermiş" haberi bozdu.

HEDEF ŞAŞIRTIYOR

Açıklamasında hedef şaşırttığı ve işbirliği yaptığı karanlık gizli servisleri gizlediği görülen Ural, saldırılardan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin Güneyini üs haline getiren El Kaide militanlarını sorumlu tutuyor. Kendisini Suriye Mukaveme örgütünün lideri olarak ilan eden Ural'ın açıklaması şöyle:

"REYHANLI'YI KATLEDEN EL, ŞAM'I DA HALEP'İ DE KATLEDEN ELİN KENDİSİDİR. BU EL KARANLIK AKILLARIN İNTİKAM VE KİN DÜRTÜLERİNİN SELEFİ GÜÇLERİNCE GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ AÇIKTIR. NUSRA CEPHESİ, İKİ GÜNDE BİR AKILLARI ESİR ALINMIŞ İNTİHAR EYLEMCİLERİYLE SURİYE'DE İNSANLIĞI KATLEDİP DURDU. MASUM İNSANLARIN CANINI PERVASIZCA ALANLARIN İNSAN OLMASI ASLA DÜŞÜNÜLEMEZ...

    MALİ VE ASKERİ DESTEĞİYLE "YÜRÜ YA KULUM" DEDİKLERİ ELİ KANLI ŞEBEKELERİN GAZABINA UĞRAMAYA BAŞLADILAR. BU UYARI NEDENDİR BİZ BİLEMİYİZ; BELKİ MALİ KAYNAKLARIN ÖDENMESİNDE GECİKMEYE TEPKİDİR, BELKİ ASKERİ MALZEME SEVKİYATINDA AKSAMALARA BİR MESAJDIR, BELKİ SON REYHANLI OLAYLARININ İNTİKAMADIR... HER NE İSE AÇIKÇA BİLİNEN ŞEY, NUSRA CEPHESİNİN EL KAİDE USULU SAHİBİNE KIZIP ONU VURDUĞUDUR..

    BATAKLIĞA GİRENİN HALİ DE BUDUR. ERDOĞAN KENDİSİ GİBİ ÜLKEYİDE BATAKLIKTA BOĞMAK İSTİYOR BU GİDİŞE TÜRKİYE HALKI DUR DEMELİDİR...YENİ KIYIMLARI ÖNLEMENİN YOLUDA BURADAN GEÇİYOR.."