Birbirinden ünlü birçok isim bugün saat 19.00’da İstiklal Caddesi’nden yürüdükten sonra Gezi Parkı’nda büyük bir konser verecekti ancak sosyal medya bu konsere büyük tepki gösterdi. Sanatçılar, tepkilerin ardından önce birer birer konseri iptal ettiklerini açıkladılar.

Ardından da beklenen açıklama geldi ve konserin tamamen iptal edildiği duyuruldu.

HERKES SİYAH GİYECEK
Konserin iptal edilmesinin ardından yapılan açıklamada, 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde büyük bir sanatçı topluluğunun yürüyüşe başlayıp Gezi Parkı'na geçeceği açıklandı. Sanatçılar, yaşananlara tepki olarak siyah giyineceklerini söyledi.

EN BÜYÜK TEPKİ AKSU VE ERENER'E
Referandumda “Yetmez ama evet”çilerin arasında yer alan Sezen Aksu,  tepkiler üzerine konserini iptal etti.
Sosyal medyada tepkilerin büyümesi ile birlikte Sezen Aksu'nun konserini iptal ettiği açıklandı. Sezen Aksu, "Dünyadaki ilk gençlik devrimi bu… Orada bir şarkı söylenecekse, ben hiç kimse olarak giderek yanlarında durmak isterim. Karşılıklı bir uzlaşmaya gidecek ortak müzakere yolu olursa konser vermek düşünürüm. Ama bu çocukların şarkısı benden güçlü. Ben Gezi Parkı konserlerinde olmayacağım. Bunlar sizinle paylaşmak istedim. Bu genç çocukların önünde saygıyla eğilmek istediğimi söylemek istedim.” dedi.

CAN BONOMO DA KARŞI
Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçı Can Bonomo da konserini iptal etti. Twitter hesabından açıklama yapan Can Bonomo, "Gezi Parkı konseri için henüz erken.  Ortada kutlayacak bir durum yok. Maksat İnsanları bir araya getirmekse insanlar onu kendi yaptı zaten. Konser fikrine karşı olan yalnızca biz değiliz. Son şiddet olaylarından sonra konsere çıkmayacağını belirten bir çok ağabeyimiz de var."

SERTAB DA YOK
Sanatçı Sertab Erener de konsere katılmayacağını sosyal medya üzerinden açıkladı. Erener twitter hesabından şunları yazdı: "Bugun ve yarin gezi parkindaki konserlerin erken oldugunu dusundugum icin katilmiyorum.Duyurularda ismim varsa dikkate almayin lutfen"

DEMİR DEMİRKAN DA YOK
Twitter hesabından bir açıklama yapan Demir Demirkan da konsere katılmayacağını açıkladı. Demirkan şunları yazdı: "Konser için erken olduğu konusunda dün uyardık, yine de yapılacak sanırım. Ben ve bir kaç isim daha katılmıyoruz."

KİMLER KATILACAK?
Zülfü Livaneli, Grup Yorum, Yavuz Bingöl, Kubat, Duman, Erkan Oğur.

GRUP YORUM'DAN AÇIKLAMA
Tepkiler üzerine bazı isimler konserlerini iptal ederken, Grup Yorum'dan farklı bir açıklama geldi. Twitter hesabından bilgi veren Grup Yorum şunları söyledi:

Taksim'deki yürüyüşümüz ve Gezi parkı konseri iptal olmamıştır.
Konserlerimizin, yürüyüşümüzün amacı ortadadır...

Gezi Parkı'nda bu akşam yapılacak olan Konser değil Anma programıdır.
Sahnemiz Eğlence değil Eylem alanımızdır...

GEZİ PARKI DİRENİŞ SAHNESİ’NDEN ÇAĞRI VAR !
Bugün saat 19.00’da sanat çevreleri buluşup Taksim Meydanı’na...

Gezi Parkı Sahnesi bir şenlik için değil direnişi büyütmek için kurulmuştur. Gezi parkında gerçekleşecek konserler direnişi büyütmek içindir
NOT: Grup Yorum'un twitter hesabından yapılan bu açıklamalar daha sonra silindi.


...VE İPTAL KARARI
Grup Yorum, yukarıdaki tweetleri silmesinin ardından yeni bir mesaj yayımladı mesajda şu bilgiler verildi:

"Taksim Gezi Parkı’ndaki konserler iptal edilmiştir. Sanatçılar olarak bu ortak karara vardık. Daha fazla tartışma ve kafa karışıklığı yaratmamak için bu kararı aldık. Konserleri sonraki günlere aldık. Bugün (Perşembe) saat: 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde büyük bir sanatçı yürüyüşü başlayacaktır, Gezi Parkı’nda sonlanacaktır. Siyah t-shirt’lerimizle orada olacağız."


DİRENİŞ VE ÖTESİ
Mor ve Ötesi grubu da twitter hesabından açıklama yaptı. Grup adına yapılan açıklamada;

"mor ve ötesi ‏@mvoofficial 9 sn
Ana akım ve sosyal medyadaki haberlerin aksine bugün Gezi Parkı'nda konser vermiyoruz. Önümüzdeki saatlerde daha detaylı açıklama yapacağız." denildi.

İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER
Binnaz Avcı ‏@BinnazAvci 6 dk
Gerçekten ülkemin insanı uyandı.her türlü suistimalin,uyanıklığın,samimiyetsizliğin farkında.. #geziparkikonserinehayir

Halil Sezai ‏@halilsezaip 5 dk
tüm ülkede şiddet durana kadar konser yapmayacağız. #geziparkikonserinehayir

Ece Gursel ‏@ecemgursel 8 dk
Her gun farklı bir gündeme uyanıyoruz... Tabi ki #geziparkikonserinehayir !!!!!

Haluk Levent ‏@haluk_levent 19 dk
Ben ilk günden gitar muhabbetindeydim.Gündoğdu'da da söyledim.Rekor konser planımı Abdulh Cömert için iptal ettim
#geziparkikonserinehayir

T.C.☞ MUHALİF KANAT ‏@Nurlinka 20 dk
#GeziParkiKonserineHayir ! Direnişin ruhuna aykırıdır. Bir tuzaktır. Sezen Aksu ve Sertap Erener, padişah bozuntusunun modern yalakalarıdır.

Isin Karaca Doğan ‏@ishinkaraca 40 dk
Konserin zamanı değil!
#geziparkikonserinehayir

Semih Saygıner ‏@semihsayginer 44 dk
#geziparkikonserinehayir

Berna Arıcı ‏@bernaarici 47 dk
İlk günden berı polisten dayak yıyen, biber gazından gözü kör olan, joblarla saldırıya uğrayan insan Prım vermeyn #geziparkikonserinehayir

Fulden Uras ‏@fuldenuras 55 dk
#GeziParkiKonserineHayir kimsenin prim yapmasına izin vermeyin

Begüm Toprak ‏@BegumToprak 1 sa
Şarkılar güzeldir, sanatçı desteği iyidir ama bu olay uğruna hayatını kaybedenlerin yedisi bile çıkmamışken... #GeziParkiKonserineHayir

mevlut tezel ‏@mevluttezel 1 sa
#GeziParkiKonserineHayir Ölen arkadaşlar var Duman gibilerine eyvallah ama Geziden nemalanmak isteyen orda olmayı hak etmeyen sanatçılar var

Çapulcu Kemal ‏@afakisozler 24 sn
#GeziPArkiKonserineHayir daha dün Rize de linç teşebbüsü vardı Ankarada durup duruken şiddet vardı daha gözaltılar varken şölen mi var

Çapulcu Yazar ‏@adonisliyazar 1 dk
Kendi çalıp, kendi oynayıp kendi kendine eğlenmesini bilen insanlara böyle bir organizasyona gerek yok. #geziparkikonserinehayir