CHP 3 büyükşehir adayını belirleme çalışmalarının sonuna geldi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in açıklamalarına göre; İstanbul için Sarıgül, Ankara için ise İnce’de karar kılındı.

Keskin, NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtladı. Adnan Keskin, Ankara ve İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı için aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ankara’da CHP’den aday olmak isteyen bilim adamları ve STK temsilcilerinin olduğunu vurgulayan Keskin, “CHP milletvekilleri arasında Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce arkadaşımızın başkan adayı olması eğilimi ortaya çıktı. Sanırım Sayın İnce de aday olmayı düşünüyor” dedi.

SARIGÜL TAMAM GİBİ

İstanbul adaylığıyla ilgili de bilgi veren Keskin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e kapılarının açık olduğuna dair yaptığı açıklamayı hatırlattı.Mustafa Sarıgül’ün bazı prosedürleri aşması gerektiğini dile getiren Keskin, şöyle konuştu:

“Bence aşılması gereken bürokratik engellerin aşılmasında bir zorluk yaşayacağımızı sanmıyorum. Tüzüğümüzün getirdiği bazı öngörüleri önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmelerle aşarız. CHP’nin ortaya koyduğu yöntemden Mustafa Sarıgül de yararlanarak aday olma fırsatını elde edecektir.”