Teknoloji dünyasının önde gelen markaları, merakla beklenen ürünlerini ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektronikleri Fuarı 2013'te görücüye çıkardı.11 Ocak'ta sona ermesi beklenen fuarda, 3 bin 100 stand açıldı. Katılımcı sayısının 150 bini geçmesi bekleniyor.  İşte görücüye çıkan ürünler



Canopy üretimi olan dokunmatik kılıf, sadece iPhone için geliştirilmiş. Akıllı kılıf, sadece koruma sağlamakla kalmıyor, iPhone uygulamalarını telefonun ekranına başvurmadan kullanabilmenizi sağlıyor.



Corning, dün mobil cihazların ekranlarını koruyacak Gorilla Glass 3 teknolojisini tanıttı. Birçok markanın tercih ettiği Gorilla Glass'ın, 2013'te Apple tarafından da tercih edilebileceği öne sürüldü.



Oyunseverlerin dünya ile bağlantılarını koparmalarını sağlayacak ürünlerden biri,  Soul SL300 kulaklık. Kulaklık, dış ortamdaki sesi tamamen bloke ediyor ve oyuna odaklanmanızı, dinlediğiniz müziğin veya filmin keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Kulaklığın ABD'deki fiyatı 300 dolar.



Reggae müziğin efsane ismi Bob Marley'in oğlu Rohan Marley, House of Marley Audio Systems şirketi tarafından geliştirilen One Foundation hoparlörünü tanıtıyor. Cihazın fiyatı 800 dolar.



Las Vegas'ın altın rengindeki kumarhanesi Mandalay Bay'in fuar alanında düzenlenen CES 2013'te dikkat çeken bir diğer ürün Liquid Image gözlükleri. 400 dolardan satışa sunulan kamera entegreli gözlüklerin Wi-Fi bağlantı özelliği bulunuyor.



HzO Waterblock teknolojisi sayesinde ıslanmadan banyo yapan bir akıllı telefon daha.



3M Touch Systems şirketinin geliştirdiği  213 santimetre genişliğindeki dokunmatik masa, geleceğin artırılmış gerçeklik kullanan interaktif masalarının öncüsü olabilir. Yakın zamanda, masaya harita açmak, defterleri yığmak, kağıt kalemle anlatım yapmak tarihe karışabilir.



Sony’nin aylardır hakkında spekülasyonlar yapılan ‘Yuga’ kod adlı Xperia Z telefonu, ABD’de düzenlenen Tüketici Elektronikleri Fuarı (CES) 2013’te görücüye çıktı. Dört çekirdekli işlemciye ve 13 megapiksel kameraya sahip olan telefonun en büyük özelliği, su geçirmemesi.



ABD’li telekomünikasyon devi Qualcomm, CES 2013 fuarında mobil cihazlarda internet erişimini süper hızlı hale getirecek  yeni işlemcilerini tanıttı. Snapdragon 800 serisi mobil işlemcinin, internet hızı, batarya ömrü ve uygulama performansını yüzde 75 artıracağı ifade edildi.

iPhone kullanıcıları için son derece pratik ve kullanışlı bir ürün, ABD’de  CES 2013’te teknoloji dünyasına tanıtıldı. iPhone’un arkasına monte edilebilen Bluetooth hoparlör.



Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo, dünyanın ilk ‘masa bilgisayarını’ sunmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bir tableti andırsa da, aile boyu bilgisayar 68.5 santimetrelik ekran genişliğiyle bir kişi için fazlasıyla büyük.



Matrix Audio firması tarafından sunulan yenilikçi aksesuarlardan bir tanesi, mobil cihazlar için üretilen 'cep hoparlörleri.' Avucunuza sığacak büyüklükte olan hoparlörler, ABD'de 50 dolardan satışa çıktı.



IdeaCentre Horizon Table PC üzerinde birden fazla fotoğrafa bakabiliyor, video izleyebiliyorsunuz. Cihaz, en az iki kişi tarafından aynı anda kullanılması için düşünülmüş.



Lilliputian şirketinin sunduğu Nectar, mobil cihazlar için her yerde şarj imkanı sunan güçlü bir batarya.



CES 2013 tüketici fuarının en çok dikkat çeken ürünlerinden biri de Paper Tab oldu. Yüksek çözünürlüklü 10.7 inç plastik ekrana sahip PaperTab aynı bir kağıt gibi bükülüp katlanabiliyor. İngiliz Plastic Logic ve Kanada'da bulunan Queen's University'nin ortak ürünü PaperTab Intel Core i5 işlemciye sahip. Kullanıcılar tableti kıvırarak dosyalar arasında geçiş yapabiliyor.



Artık çocukları balonla veya basit oyuncaklarla oylama devri eskilerde kaldı. iPad nesli için oyun ve öğrenme kavramları tamamen değişti. Bunun bilen teknoloji üreticileri de yeni nesil çocuklara uygun bazı ürünler geliştiriyorlar. Henüz tuvalet eğitimi alma çağındaki bir bebek için iPad’li lazımlık, yemeğini usluca yemesi için yemek masası, eğitim uygulamaları için tahta şeklinde iPad taşıyıcı ve tablet yerleştirilebilen bisiklet kesinlikle miniklerin çok hoşuna gidecek.



CES 2013'ün renkli ve yenilikçi ürünlerinden bir diğeri, elektronik çatal. Yeme alışkanlıklarınızı denetleyecek olan çatal, iradesiyle yemek yemeye engel olamayanları frenlemeyi amaçlıyor. Elektronik çatalın ABD'deki fiyatı ise 100 dolar.



CES 2013'te teknoloji sağlık alanında da hayatı kolaylaştırmayı amaçlayan ürünler sundu. iSpO2, yeni nesil bir nabız ölçer. Sağlığınızı ilgilendiren çok önemli verileri bu cihaz sayesinde tek başınıza ölçebilir, kaydedebilir ve iletebilirsiniz. iSpO2'nin fiyatı 250 dolar.



Allure Energy şirketinin geliştirdiği Eversense elektronik termostat, evinizdeki enerji altyapısını tek bir cihazla kontrol etmenizi sağlıyor. Eversense, akıllı telefon aracılığıyla çalışıyor ve evinizin her odasındaki sıcaklığı ve enerji ayarını kontrol edebilmenize imkan tanıyor.



Parrot firmasının geliştirdiği uygulama, iPad kullanıcılarının ilgisini çekebilir. Flower Power adlı uygulama, yakınında tuttuğunuz zaman çiçeklerin türünü tespit ediyor ve size çiçek hakkında bilgi sunuyor.