SÖZCÜ ANKARA/

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden Sözcü Gazetesi'ne bir sansür daha.

Daha önce resmi internet sitesinde ’Basın Yayın Kuruluşları-Gazeteler’ kısmında link verilen ulusal yayın yapan gazeteler arasında Sözcü gazetesinin linkine ’Dizin listeleme reddedildi’ hatasıyla ulaşılamazken, TBMM'den ikinci bir sansür de Sözcü'nün videolarına geldi.

Dün akşamdan beri Meclis'teki hiçbir bilgisayardan Sozcu.com.tr'nin videoları izlenemedi.

Çıkan TBMM logolu uyarıda ise "Çalışmalarınız için gerekliyse formu doldurunuz" ifadelerine yer verildi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Twitter hesabında Meclis'ten Sozcu.com.tr'nin videolarına girilemediğine vurgu yaptı ve Sözcü internet sayfasına ait şu sayfayı paylaştı:



SÖZCÜ'YE SANSÜR MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e, Sözcü Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan videoların Türkiye Büyük Millet Meclisi içindeki bilgisayarlardan izlenememesinin gerekçesi nedir? diye sordu.

Nedeni kasetler mi?

Muharrem İnce meclis başkanlığına sunduğu önergesinde,  Bu uygulamanın son günlerde Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar tarafından yazılan yolsuzluk yazıları ve Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan’a gönderildiği iddia olunan kasetle ilgisi var mıdır?

CHP'li İnce, Meclis Başkanı Çiçek'den şu sorulara da yanıt istedi :

Sözcü Gazetesi internet sitesindeki videolar için yasak hangi tarihte konulmuştur?

Sözcü Gazetesi’nin internet sitesindeki videoların TBMM içindeki bilgisayarlarda sansürlenmesi ve video ekranında yararlı link bildirim formu uyarısının çıkması kimin talimatıyla ve hangi hukuki dayanakla yapılmıştır?

Bu uygulama başka hangi haber siteleri için hangi tarihte hangi gerekçeyle yapılmıştır?