Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dünya, devletler ve sivil toplum kuruluşları eliyle alkol kullanımını kısıtlamaya çalışılırken ülkemizde bazı yerel yöneticiler, Edirne'de 'Bu Sokakta Hayat Var', Antalya'da 'Oktoberfest Bira Festivali' gibi sosyal faaliyetler adı altında gençlere alkolün cazibesini sunmaktadırlar. Bu kaygı verici programların yerini bir an önce daha sağlıklı çalışmaların almasını gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Global Alkol Politikaları Sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, dünyada her yıl alkol kullanımına bağlı olarak 2,5 milyon kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

ANTALYA VE EDİRNE'YE ELEŞTİRİ
Bakan Müezzinoğlu, gençlerin doğru yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Dünya, devletler ve sivil toplum kuruluşları eliyle alkol kullanımını kısıtlamaya çalışılırken üzülerek belirtmek isterim ki ülkemizde bazı yerel yöneticiler, Edirne'de 'Bu Sokakta Hayat Var', Antalya'da 'Oktoberfest Bira Festivali' gibi sosyal faaliyetler adı altında gençlere alkolün cazibesini sunmaktadırlar. Dolayısıyla insan sağlığı için de tehdit oluşturabilecek organizasyonlar yapmaktadırlar. Bu kaygı verici programların yerini bir an önce daha sağlıklı çalışmaların, hareketli yaşam, spor turnuvaları gibi organizasyonların almasını gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.



AKAYDIN'A SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Dünyanın hemen her yerinde günlerce süren etkinliklerle kutlanan Oktoberfest 2010 yılında Antalya'da da kutlanmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın festivalde dans etmişti.

İçişleri Bakanlığı Antalya’daki bira festivalinde bir gencin ölmesi üzerine "Halkı içki içmeye teşvik ve ölüme sebebiyet" iddiasıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın hakkında soruşturma açtı.



Soruşturmayı doğrulayan Akaydın ‘’Türkiye'de yıllardan beri bu tür etkinler düzenleniyor. Ben o festivalin kurdelesini kestim. Bira bedava değildi ve içmek isteyen de parasıyla aldı. Hakkımda halkı alkollü içki tüketmeye teşvik ettiğim iddiasıyla soruşturma başladı. Antalya’nın her yerinde içki satılıyor. Ölen gencimizin ölüm nedeni de bira değil. Adli tıp raporu ortada’’ demişti. Ölen gencin cesedine yapılan otopside kanında alkolün yanında eroin de tespit edilmişti.