Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a, Tarkan’dan Sertap Erener’e ünlü sanatçılar Ayselim albümünde buluşuyor. Nilüfer son dakikada projeden çekildi, Tarkan sürpriz yaptı Firuze’yi söyledi.

Türk Pop müziğinde bir dönemin mimarı kabul edilen çılgın söz yazarı Aysel Gürel için hazırlanan vefa albümü 2 yılın sonunda nihayet tamamlandı. Aysel Gürel'in kızları Müjde Ar ve Mehtap Ar’ın da birebir içinde oldukları albüm çalışmasında Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Ayşegül Aldinç gibi isimlerin yanı sıra Ata Demirer ve İsrail asıllı şarkıcı Yasmin Levy de yer aldı. Albümde yer alan 12 sanatçı Gürel’in geçmişten günümüze unutulmayan şarkılarını birkez daha seslendirdi. Son olarak nisan ayının başında çıkacağı söylenen Ayselim albümü, mayıs ayının ortalarında müzik marketlerde yerini alacak.



AYSEL MELEK KANATLARI ARASINDA

Aysel Gürel’in ölümünün 5.yıldönümü için hazırlanan albümde sadece şarkılar yeralmıyor. Gürel ‘in şarkılarını seslendiremeyen dostları da onun için bu albüme farklı bir destek verdiler. Elif Şafak, Türkan Şoray, Fatih Altaylı, Filiz Akın, Murathan Mungan, Tarık Akan gibi ünlü isimler de çılgın besteci için hazırlanan albümde yer alması ve sevenlerinin okuması için özel mektuplar yazdı. Bu mektuplarda hatıralarından silinmeyen en özel anılarını ve Gürel için hissettiklerini kağıda döktüler. Albüm kapağı ise yine Aysel Gürel için özel tasarlandı. Ünlü besteci bir melek kanatları arasına yerleştirilen ve bu zamana kadar hiç görülmemiş fotoğraflarıyla kapakta sevenleriyle buluşacak.

AYRILIKLAR KATILIMLAR

Bu arada albümde yeralması beklenen hatta ve hatta ‘Sen Ağlama’ şarkısını söylemesine kesin gözüyle bakılan Nilüfer son dakikada projeden çekildi. Peki, ‘Neden?’ Albümün prodüktörü Murat Yıldırım bu konuda konuşmak istemiyor. Bu arada bir sürpriz de Kenan Doğulu’dan geldi ve o da albümden çekilme kararı aldı. Yıldırım, bu konuyla ilgili de sır vermiyor ancak müzik kulislerinde Doğulu’nun Tarkan’ın projeye dahil olmasından sonra vazgeçtiği konuşuluyor.

Kim hangi şarkıyı söylüyor?

Ajda Pekkan - Ayıpsın Ayıp
Aşkın Nur Yengi - Ünzile
Ata Demirer - Sitem
Ayla Çelik - Olacak Olacak
Ayşegül Aldinç - Yolun Başında
Emre Altuğ - Ah Mazi
Levent Yüksel - Ben Her Bahar Aşık Olurum
Sertab Erener - Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam
Sezen Aksu - Sır
Tarkan - Firuze
Yasmin Levy - Sevda
Yaşar - Yine Yeniden