RS Fm ’de yayınlanan “Michael Kuyucu ile Müziğin K.M. Taşları” programına katılan Atilla Özdemiroğlu, Michael Kuyucu’ya müzik kariyerine ait önemli dönemeçleri anlattı. Özdemiroğlu bestelerinin hikayesinin yanı sıra şu sıralarda Tarkan'ın yorumu ile tekrar gündeme gelen "FİRUZE" adlı bestesi ile ilgili bilinmeyen bir konuyu açıkladı.
“FİRUZE"Yİ İLK EMEL SAYIN'A VERDİM !
Atilla Özdemiroğlu "Firuze" adlı bestesini önce Emel Sayın’e verdiğini açıkladı. Emel Sayın’ın şarkıyı beğenmemesi ve Sezen Aksu’nun şarkıyı beğenmesi üzerine “Firuze” Sezen Aksu tarafından yorumlandı ve klasikleşti.


Özdemiroğlu Michael Kuyucu’ya “Firuze” adlı şarkısının hikâyesini şöyle anlattı : “ Emel Sayın komşumdu onu çok severdim, benden şarkı istedi, bir eskiz yaptım götürdüm, 'çok güzel' dedi, bir iki ay geçti, baktım Emel’in albümü çıktı o beste yok, bende zaten Sezen Aksu ile Aile gazinosu yapıyorduk, Sezen Aksu, Aysel Gürel ile beraber 5 günlük bir macera sonunda sözleri bitirdi ve “Firuze”yi tamamladı. Daha sonra Emel Sayın bana “Aşk olsun” dedi. “Besteyi yine Sezen’e verdin” dedi. Ben de bunun üzerine besteyi ilk ona verdiğimi hatırlatınca bana “O beste o muydu?” dedi. Neden öyle oldu ben de bilmiyorum Emel Sayın’a buradan soruyorum” dedi.