Sıfır tolerans...

Bu madde, UEFA’nın şikeye karşı uyguladığı yaptırımların başında geliyor.

Fenerbahçe ile ilgili şike söylemlerinin ayyuka çıktığı günlerde UEFA Başkanı Platini, şöyle demişti: “UEFA olarak biz şikeye karşı sıfır tolerans tanıyoruz.” Aradan geçen zamanda UEFA, UEFA Tahkim Kurulu, CAS derken, fenerbahçe’yi el birliğiyle Avrupa kupalarından iki yıllığına men ettiler. Başları göğe erdi mi bilmiyorum ama Dünya Kupası Play-off karşılaşmaları sırasında öyle bir skandal yaşandı ki, herkesin ağzı açık kaldı.

İlk maçta Fransa’yı 2-0 yenmeyi başaran Ukrayna, göz göre göre Fransa’ya kurban edildi.

Niye? Çünkü fransa Platini’nin ülkesi...

Brezilya’ya gidemezse cümle aleme ayıp olur. Maçın hakemi Damir Skomina talimatı almış. Yüzde bir milyon ofsaytı ne yan hakem, ne kale arkası hakemi, ne de orta hakem görüyor. İşin doğrusu görmeye cesaret edemiyorlar. Ardından maçın 47’inci dakikasında Khacheridi’ye çıkan bir kırmızı kart, Ukrayna 10 kişi...

Bundan sonrası daha kolay oldu. Hakemler baktılar ki, maç 2-0 bitecek ve uzatmaya gidecek, 72’inci hakemin yanlı maç idare etmesiyle üçüncü golü bulan Fransa, Brezilya vizesini aldı. Olan Ukrayna’ya oldu.

Maçı sitelerden izleyin, pozisyonlara bakın, kırmızı kartın niçin çıktığına bakın, ondan sonra konuşun.

Bu maçta şikenin kralı vardı.

Platini artık bol keseden atmasın. “Şikede sıfır tolerans” diyene, “Fransa-Ukrayna maçında şike yok mu” diye sorarlar. Platini’nin hemen bu maç için inceleme yaptırması lazım.

Üstelik UEFA genel sekreteri Gianni İnfantino’yu Fransa’ya gönderip Fransız futbol federasyonu kanalı ile yargıçlarından bilgi almasını sağlamalı.

Üstelik Fransa’nın vukuatları bununla da bitmiyor. Fransa 2010 Dünya Kupası’na da şaibeli gitti...

Fransa, İrlanda ile uzatmalarda 1-1 berabere kalırken, gol Henry’nin topu eliyle düzeltip Gallas’a asist yapmasıyla gelmiş, sonrasında finallere katılmıştı...

Son olarak da yine Fransa liginde geçen sezon Ajaccio-Montpellier maçında Belhanda’nın penaltısı tüm dünyada şike olarak nitelendirildi. Düşme hattındaki Ajaccio maçı 2-1 kazanıp ligde kaldı.

Dünyanın açık açık gördüğü bu şikeye Fransız Platini yine de sessiz kalmıştı.