KADIKÖY’DEKİ derbi iki takımın hocasının satranç maçı gibiydi. Fenerbahçe’nin kanatları iyi kullanan, üçüncü bölgede yaptığı presler sonucu kaptığı toplarla pozisyon üreten sistemini iyi analiz eden Roberto Mancini, Ceyhun’u ilk 11’de oynatarak orta alan üstünlüğünü eline geçirmeye çalıştı. Sağ kanada Bruma’yı koyarak Caner’in hücum etkinliğini azaltmak isteyen Mancini’nin planlarındaki tek hata sol kanatta görevlendirdiği Burak’ın Gökhan’ı takip etmemesiydi.

GALATASARAY’IN alan dağılımını iyi yapması nedeniyle Fenerbahçe istediği futbolu oynamakta zorlandı. Sarı-kırmızılı ekibin ortayı iyi kapatıp kapacağı toplarla hücuma çıkma yönündeki planı nedeniyle hata lüksü olmayan Fenerbahçe yan pas yapmak zorunda kaldı. Fenerbahçe’nin imdadına Chedjou yetişti. Neden olduğu amatörce penaltıyla Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Bu golün sonrası Galatasaray daha çok hücumu düşünürken, Fenerbahçe rakip yarı alanda daha büyük boşluklar buldu ama bunları kullanamadı.

EMRE Belözoğlu, oyunda kaldığı süre zarfında mükemmele yakın oynadı. Golünü atıp “Gerçek Fenerli” oldu. İkinci gol öncesinde kaptığı topla pozisyonu başlatan isimdi. Fenerbahçe, ikinci yarıda savunma ağırlıklı oynuyormuş gibi görünse de tek pozisyon bile vermedi. Aksine hızlı ataklarla Galatasaray’ı gafil avladı.

KUYT’IN sakatlığı Fenerbahçe adına tek olumsuz gelişmeydi. Emenike oyuna girdikten sonra elinden geleni yaptı. Zaman zaman hocasından fırçayı da yedi. Egemen ve Alves çok savaştı. Hücuma fazla çıkamayan Caner penaltının kahramanıydı. Mehmet Topal çok çalışkandı. Fenerbahçe son paslarda biraz daha dikkatli olsa, bu kadar ofsayta düşmese daha farklı bir galibiyet alabilirdi.

ŞİMDİ Galatasaray’la aradaki fark 9’a çıktı. Kadıköy’de Galatasaray’a karşı yenilmezlik serisinde ise 14 yıl geride kaldı. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibi önünde çok büyük bir avantaj yakaladı.