Milli maç nedeniyle Türkiye ligine bir hafta ara verildi. Şimdi bütün gözler milli takımın bir hafta içinde yapacağı Andorra ve Romanya maçlarında... Hedef, çiceği burnunda yeni teknik direktör Fatih Terim’in mucize yaratıp, milli takımımızı 2014 Dünya Kupası finallerine götürebilmesi... Tabii ki çok zor bir tablo ama Başbakan’ın talimatıyla Milli Takım’ın başına getirilen Fatih Hoca da bunun olmayacağını bile bile “emir büyük yerden geldiği için” bu görevi kabul etmek zorunda kaldı. Galatasaray ligde üç maçta bir galibiyet iki beraberlik aldı. Puanı da 5. Rakipleri Fenerbahçe 6. Beşiktaş ise 9 puanda. Beşiktaş ve Fenerbahçe lige verilen bu aradan faydalanıp eksiklerini giderecekler. Ya Fatih Hoca ne yapacak? Hoca milli takım maçları için verilen arada kendi takımı için ter dökmesi gerekirken bu fırsattan yararlanamayacak. Milli takım mucizesi için bütün zamanını milli takımda geçirecek. Sonra mı? Bundan sonra Galatasaray’ın kötü bir netice alması durumunda Galatasaray taraftarlarının önünde kim duracak düşünmek bile istemiyorum. Üstelik 17 Eylül’de Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’le bir maçı var. Bu sene Galatasaray’ın hedefi kupada final oynamak. Galatasaray’ın bu büyük hedefleri arasında Fatih Hoca’nın böylesine yetki bölünmesiyle çalışması mutlaka onun da istemediği bir durumdur ama yapacak başka bir şeyi yok. Başta dediğim gibi emir büyük yerden...

ORMAN DOĞRU YOLDA...


Yıldırım Demirören’in Beşiktaş başkanlığından ayrılmasından sonra yerine gelen Fikret Orman, geçen sene “FEDA” uygulaması yaptı. Takımın başına Samet Aybaba’yı getirdi. Takımı tamamen gençleştirdi... Demirören’in transfer ettiği pahalı yabancı oyuncularla yolunu ayırdı. Ancak bir anda herkes Orman’a tepki gösterdi. Bu eleştirilere kulak asmayan Başkan ise yoluna devam etti. Sezon sonunda Samet Aybaba ile yolunu ayırdı. Hatta takımın başına da Futbol Genel Direktörü olarak da Önder Özen’i getirdi. Özen için herkes Fenerbahçe’de Ziko ile çalıştığı için Fikret Orman’a karşı çıktı. Başkan hiç oralı olmadı. Takımın başına da eski Hırvatistan Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Slaven Biliç’i getirdi. Bence şu anda ligimizin en iyi hocası o. Kendisini Türkiye’de sevdirdi. Beşiktaş’ı izleyen muhabir arkadaşlar onun için “Harika biri” diyorlar... Fikret Orman’ın yaptığı doğru hamleler bununla da bitmiyor. Vodafon’la yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla Beşiktaş’a büyük katkı sağladı. Bunun neticesinde Beşiktaş üç maç sonunda 9 puanla lider durumda... Yıldırım Demirören ise Federasyon Başkanı olduğundan bu yana milli takım en kötü dönemini yaşı- yor... İşte iki başkanın arasındaki fark... Karar sizin!

FENERBAHÇE'DE YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?


Fenerbahçe Sivasspor’u 5-2 yendi. Tabii ki bu sonuç taraftarları ve futbolcuları sevindirmiştir. UEFA tarafında verilen iki yıllık cezayı CAS da onaylayınca Aziz Yıldırım, kongre kararı aldı. Fenerbahçe’de herkes bu kongreyi bekliyor. Şimdi Fenerbahçelilerin kafasındaki soru yeni başkanın kim olacağı yolunda... 26 Ekim’de yapılacak olan genel kurulda Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Yeni adaylar kim olur? Bu arada sırf reklamları olsun diye birçok kişi de aday olup kongre gününe kadar spor sayfalarında görünmek için ortaya çıkar. Yıllarca Fenerbahçe Kulubü’nün kongrelerinde bulundum. Hemen hepsi renkli geçmiştir. 15 sene önce Aziz Yıldırım’ın, Vefa Küçük’e karşı bir oyla kazandığı kongrede de bulundum. Aradan 15 yıl geçti... Aziz Başkan, o gün bugündür Fenerbahçe’nin başkanı. Bir kaç defa bırakmak istedi ama taraftar karşı çıktı. Onun için yürüyüşler yaptı. Şike yapmadığını bağıra bağıra söylüyor ama ona inanmayanlar var. Üstelik Fenerbahçe için cezaevinde de yattı... Tekrar aday olur mu olmaz mı bilemem ama Yıldırım’ın Fenerbahçe için yapamayacağı şey yoktur. Tabii Fenerbahçe’nin iyiliği için de en doğru kararı vereceğinden eminim. Dedikoducular yine iş başında. Her yerde; yabancı futbolcuların gideceği, Ersun Yanal’ın bu takımı götüremeyeceği, futbolcularla arasının iyi olmadığı konuşuluyor. O yüzden Fenerbahçe’deki bu söylentiler 26 Ekim’deki kongreye kadar bitmez. İnşallah bu yaşananlar futbol takımını etkilemez.