FENERBAHÇE, dün Kasımpaşa’yı maçın uzatma anlarında Webo’nun attığı golle yendi ama oynanan futbol tat vermedi. Bir gün önce Beşiktaş’ın Bursaspor’la oynadığı maçta siyah-beyazlı ekibin performansıyla Fenerbahçe’yi kıyasladığımızda arada çok büyük farklar görüyoruz. Her şeyden önce Fenerbahçe’de lider yok. Saha içinde takımı toparlayacak, atakları yönlendirecek, ağırlığını hissettirecek oyuncu eksikliği göze çarpıyor. Kuyt, bu göreve uygun görünüyor ama bunu devamlılığa dökemiyor.

ERSUN Yanal’a sormak istiyorum: Alper Potuk neden ilk 11’de oynamaz. Dün sahanın en etkisiz isimlerinden biri olan Holmen’in yerine oyuna girdikten sonra maçın kaderini değiştirdi. Fenerbahçe sanki Alper’le birlikte vites ve kalite artırdı. Oyunu rakip yarı alana yığdı. Alper, hücuma olduğu kadar savunmaya da destek verdi. Hafta arası milli maçta mükemmel oynayan Mehmet Topal’ın neden yedek kulübesinde olduğunu anlayamıyorum.

FENERBAHÇE, rakibine çok boş alan bırakıyor. Kasımpaşa, 2 gol attı, biraz daha becerikli olsa 3’ü bulurdu. Sarı-lacivertli oyuncular sorumluluk almaktan kaçıyor. “Top benden gitsin” mantığıyla oynayanların sayısı hayli fazla. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa galibiyetinde bireysel çabanın etkisi büyüktü. Caner mükemmel oynadı. Adeta uzun süre tek başına savaştı. Gol attı, top kesti, sayısız bindirme yaptı, Webo’nun ilk golünün asistinde de imzası vardı.

HAKEM Kamil Abitoğlu Fenerbahçe aleyhine çok düdük çaldı. Emenike’nin düşürüldüğü pozisyonda kırmızı kartını çıkarmadı. Babel’in Alper’e yaptığı faulde avantaj oynattı ama pozisyon bitiminde Kasımpaşa’nın Hollandalı futbolcusuna ikinci sarı karttan kırmızı kartı göstermedi.

ERSUN Yanal’ın acilen takımı toparlaması gerekiyor. Dünkü futbol gelecek adına umut vermedi. Fenerbahçe için şampiyonluk dışındaki sonuçların hiçbirisi başarı değildir. Ancak dünkü futbolla bu çok zor gibi görünüyor.