BİR yanda ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri olan Bursaspor, diğer tarafta hücum performansıyla göz kamaştıran Fenerbahçe...

HER şeyden önce şunu belirtmek lazım. Daum dersini çok iyi çalışmış. Dünkü kadrosunda maça yedek başlayan Enes dışında santrforu bulunmayan Bursaspor, Fenerbahçe’nin en tehlikeli bölgesi olan kanatları çok iyi kapattı. Basser ve Taiwo çok çıkmadı. Orta sahada iyi alan daraltmalar yaparken, Alper ve Cristian’ın pas bağlantılarını kesmeye çalıştı. Bu bölgede kaptığı toplarla da pozisyonlar üretti. Murat, Ferhat ve Kazım ise Batalla ile Belluschi’nin dağıttığı paslarla tehlikeli oldu.

ÖNCE Murat, Caner’in ıskaladığı topu auta attı, 20. dakikada Ferhat golü kaydetti. İki pozisyon da Fenerbahçe’nin kanat beklerinin geri dönememesinden kaynaklandı. Dün hem Caner hem Mehmet topuz çok aksadı. Daha doğrusu Daum, Ersun Yanal’ı kendi silahlarıyla vurdu.

FENERBAHÇE'NİN kaleyi bulan ilk şutu 44. dakikada Kuyt’un yaptığı zayıf vuruştu. Emenike, Sow ve Kuyt beklentiler uzaktı. Cristian ile Alper pas atmak için başını kaldıracak fırsat bulamadı. Mehmet Topal ise sürekli açık kapatmaya çalıştı.

İKİNCİ yarıda daha istekli bir Fenerbahçe vardı sahada. Adeta tek kale oynayan sarı-lacivertliler aradığı golü bulamayınca Ersun Yanal oyuna müdahale etti. Emre ve Webo girdi. Daha önceki maçlarda da skor avantajının ele geçirelemediği dakikalarda olduğu gibi 4 forvetini aynı anda oynatan Yanal ödülünü değişiklikten 1 dakika sonra Webo’nun golüyle aldı. Emenike’nin golüyle öne geçen Fenerbahçe “Maçı kazandım” havasına girmenin faturasını az daha pahalıya ödeyecekti.

VOLKAN'IN büyük hatasında Batalla’nın golüyle Bursaspor eşitliği sağladı. Sevinen Bursasporlular Fenerbahçe’nin son düdük çalana kadar gol kovaladığını unutuyordu. Egemen’in golüyle sarı-lacivertli ekip bu sezon Kasımpaşa ve Erciyesspor’dan sonra Bursa’yı da son dakikada devirdi.