MAÇIN kadrosuna baktığımda ilk dikkatimi çeken Galatasaray’ın defans kurgusuydu. Bu sezon ilk defa yan yana oynayan dört futbolcu vardı. Sağ bekte Eboue, stoperde Dany ile Chedjou, sol bek ise Riera. Chedjou ve Ebuoe’nin maç eksiği yok ama Dany ve Riera düne kadar tribünden inmemişti. Sezona çok iyi başlayan Hakan Balta’nın neden dün sahada olmadığını anlayamadım. Fatih Terim’in bu kadro tercihi Galatasaray’ın aldığı tarihi yenilginin temel nedeniydi.

OYUNA baktığımda ilk yarım saat Galatasaray çok iyiydi. Hatta Melo’nun girdiği iki pozisyonda kaleci Lopez gole izin vermedi. Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorsan, hele ki rakibin Real Madrid’se bu golleri kaçırmayacaksın. İspanyollar ilk atağında golü buldu. İşte buna Şampiyonlar Ligi tecrübesi deniyor. Eboue’nin büyük hatasıyla topu kapan Isco, Galatasaray’ın tüm düzenini alt üst etti. Bu hata Eboue gibi tecrübeli bir oyuncuya yakışmadı.

YENEN gollerin tamamı defansın hatasından kaynaklandı. Dany saatli bomba gibi. “Sezonun çileği olur” denen Chedjou çok hata yapıyor. Kenar bekler çok adam kaçırıyor, kademe yapamıyor. Sneijder geziniyor. Selçuk yalnız kalıyor, Melo iyi başladı, sonrası ortada yok. Engin’in ilk 11’de işi ne? Ronaldo ve arkadaşları da gelen bu ikramları geri çevirmedi. Fatih Terim dün kadrodaki 10 yabancıyı da oynatma şansı buldu. Ancak görünen o ki, Galatasaray Devler Ligi’ne hazır değil.

ŞİMDİ soruyorum: Fatih Terim milli takıma gitmeyip verilen arada sarı-kırmızılı ekibin başında olsa ortaya bu sonuçlar çıkar mıydı? Dikkatinizi çekerim; Terim milli takıma imza attı atalı Galatasaray maç kazanamadı. Bir koltuğa iki karpuzun sığmadığı belli. Kırılmaya daha yakın olan Galatasaray olduğunu tecrübeli hocanın artık görmesi lazım.

EN çok taraftara üzüldüm. Günlerce çalışıp mükemmel bir koreografi hazırlamışlar. 90 dakika takıma destek vermişler. Yanıtı bu mu olmalıydı. Yakıştıramadım Galatasaraylı futbolculara... Taraftara 10 üzerinden 10, takıma 10 üzerinden 0...