HAFTA içinde Real Madrid’i Arena’da madara etmesine rağmen elenen Galatasaray, özellikle maçın ikinci yarısında sergilediği futbolla ligde şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu göstermişti. Bu kadar yüksek tempolu bir maçın ardından Karabük deplasmanında sarı-kırmızılı futbolcuların göstereceği performans merak konusuydu. Ufak sakatlıklar, teknik heyete gelen cezalar gibi birçok sıkıntıyla uğraştılar bu maç öncesi.

İLK 45 dakika oyunun kontrolü G.Saray’ın elindeymiş gibi görünse de her şey Karabük’ün istediği gibi gitti. Kendi yarı sahasında etten duvar ören Mesut Bakkal’ın takımı, kazandıkları toplarla hızlı hücumlarla pozisyon aradı. Kurulan baskıya rağmen Burak’ın ezdiği birkaç top dışında G.Saray etkili olamadı.

SARI-KIRMIZILI takım için ikinci yarının ilk 15 dakikasında atılacak bir golün önemi çok büyüktü. Planlar tuttu. 52. dakikada Drogba-Sneijder işbirliği tabelayı değiştirirken bu gol Galatasaray’ı çok rahatlattı.

GALATASARAY’DA askerliği iyi bilen komutan ruhlu oyuncuların sayısı bir hayli fazla. Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba... Evet, İmparator kulübede değil ama komutanlar saha içinde takımı gayet güzel yönetiyor. Özellikle de Drogba... 35 yaşındaki Fildişili yıldız takımın saha içindeki yeni lideri. Saha içindeki duruşuyla bana Hagi’yi hatırlatıyor. Arkadaşlarını yönlendiriyor, top alamadığında orta alana kadar geliyor, ikili mücadelelerde ayakta kalıyor, hava topu mücadelelerinin hemen hepsini kazanıyor.

GALATASARAY sezonun en kritik galibiyetini aldı. Terim’in yokluğunda 3 puanın gelmesi takıma hem moral hem özgüven kazandıracak. Belki de bu galibiyet G.Saray’a şampiyonluğu getirecek.