KURALAR çekildiğinde taraflar arasındaki psikolojik üstünlük ibresi Beşiktaş’tan yana dönmüştü zaten. Hele Trabzonspor karşısında Beşiktaş’ın sergilediği futbol sonrası siyah-beyazlıların tura olan inancı yüzde 100’e çıkmıştı. Öyle ki, Başkan Fikret Orman, “Yedeklerle çıksak kazanırız” diyecek kadar iddialıydı maç öncesi...

TROMSÖ’NÜN Beşiktaş’a oranla en önemli artısı fizik olarak daha iyi durumda olmalarıydı. Norveç Ligi’nde 20 haftalık periyodu geride bırakan Tromsö, dakikalar ilerledikçe bu avantajını sahaya yansıttı.

SUNİ çim zeminde ayakta durmakta zorlanan siyah-beyazlılar, rakibi küçümsemenin bedelini ağır ödedi.

İLK yarıda sahada ne yaptığını bilen bir Beşiktaş vardı. 9. dakikada Almeida’nın attığı gol siyah-beyazlı ekibi rahatlattı. Almeida ve Fernandes, girdikleri pozisyonları golle sonuçlandırsa maç 45. dakikada bitecekti.

İKİNCİ yarıyla birlikte Beşiktaş, adeta kimlik değiştirdi. İrlandalı hakem Kelly’nin ağır bir karar sonrası çaldığı penaltı düdüğü kabus gibi dakikaların başlangıcıydı sanki. Golün verdiği moralle Tromsö daha etkili oynamaya başladı. Orta alan hakimiyetini eline geçirdi. Escude’nin yaptığı amatörce hata Beşiktaş ağlarına giden ikinci golle sonuçlandı.

CV’SİNDE Ajax, Sevilla gibi önemli bir takımlar olan 32 yaşındaki bir futbolcunun böyle bir hatayı nasıl yaptığını anlamak mümkün değil. Geldiği günden beri vasatı aşamayan Escude’nin artık tribüne çıkma vaktinin geldiği de ortada.

BEŞİKTAŞ,, rakibi küçümsemenin cezasını çekti. Bilic’in yaptığı tüm hamlelere rağmen Tromsö doğru alan daraltarak Beşiktaş’ı doldur-boşalt oynamaya ve uzaktan şutlara mahkum bıraktı.

SONUÇTA ilk raunt kaybedildi. Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş’ın turu geçecek gücü var. Ancak rakibini dünkü gibi küçümserse, Avrupa’ya erken havlu atabilir.