YILLARDIR genç futbolculara büyük yatırım yapan Fenerbahçe bu kez turnayı gözünden vurmuş gibi görünüyor. Anadolu’nun çeşitli yerlerinden seçilip Fenerbahçe alt yapısına kazandırılan onlarca genç var. Ancak bu filizlerin büyük bölümü ya yeşermeden soldu ya alt liglere gitti. Ancak Salih Uçan bir başka...

FUTBOLCU olması için yaratılmış kesinlikle. Bakmayın 19 yaşında olduğuna. O kadar bilerek oynuyor ki futbolu... Oyunu iyi okuyor, vücudunu iyi kullanıyor. Hem iyi bir kesici hem de iyi bir dağıtıcı. Topa da iyi vuruyor. Yani modern futbolda bir orta saha oyuncusunun tüm özellikleri onda mevcut.

PLZEN maçında oyuna girdikten sonra yaptıklarını anlatmaya gerek yok. Çek takımına attığı golün Salih’in üzerinde ne kadar pozitif etki yaptığı dün görüldü. İlk yarıdaki Antalyaspor maçında kaptırdığı top golle sonuçlanan Salih, yaklaşık 25 metreden mükemmel bir gol atarak adeta Güney ekibinden rövanşı aldı.

SALİH, Türkiye’de yapılacak U20 Dünya Dünya Kupası’nda Ay-yıldızlı ekibimizin en önemli silahlarından biri olacak. Dünyanın en önemli futbol simsarları bu turnuvayı izleyecek. Turnuva öncesi Fenerbahçe Yönetimi’nden, “Salih’in serbest kalma bedeli 30-40 milyon eurodur” diye bir açıklama gelmezse şaşırırım doğrusu...

HEM attığın gol hem futbolun hem de gelişim için “Aferin sana çocuk”...

MAÇA gelince... Açıkçası son dönemde izlediğim en kötü Fenerbahçe vardı dün sahada. Yoğun maç takvimi nedeniyle bırakın dinlenmeyi nefes almaya bile fırsat bulamayan sarı-lacivertli oyuncuların yorgunluğu her hallerinden belliydi. Antalyaspor özellikle de ilk yarıda oyunu istediği gibi yönlendirdi. Fenerbahçe’nin gol dakikaları Antalya’yı ciddi anlamda sıkıntıya soktu. İkinci yarıda yaklaşık 10 dakikalık bir bölümde rakip alanda yapılan baskıda bir gol daha bulunsa F.Bahçe için maç daha rahat geçecekti. Sonuçta alınan 3 puan F.Bahçe’nin şampiyonluk yarışında kalmasını sağladı.