AKLI fikri çarşamba günü Trabzonspor’la oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası finalinde olan Fenerbahçe için dün Karabükspor maçının prestij dışında bir anlamı yoktu aslında. Ancak rakip Karabükspor, Akhisar ve İstanbul BŞB’nin kaderi bir anlamda F.Bahçe’nin alacağı skora bağlıydı. Ligden düşme hattında ince hesaplar yapılıyordu dünkü maç öncesinde.

FENERBAHÇE, her ne kadar sakat ve cezalılar dışında as kadrosuyla mücadele etse de kritik kupa finali öncesinde fire vermemek için kendini çok da fazla sıkmadı. Can derdindeki Karabükspor ise ilk 45 dakikada futbol anlamında ortaya hiçbir şey koyamayınca kontrol sarı-lacivertli ekipte kaldı. Sow’un ortasında, Mehmet Topuz’un kafa vuruşuyla gelen golde Karabük savunması ciddi bir hata yaptı.

SOYUNMA odasına 1-0 geride giden Karabük, maçın öneminin farkına ancak soyunma odasında varabildi. Ev sahibi ekibin ikinci yarının ilk 5 dakikasında bulduğu iki golle 2- 1 öne geçmesi Fenerbahçe’yi de kamçıladı. Fenerbahçe’nin yediği gollerdeki savunma hatalarını anlatmaya gerek yok. Bu hatalar zaten sarı-lacivertli ekibe hem Avrupa’da finalin kapısından döndürdü hem lige erken havlu attırdı.

KALECİ Mert’i şimdiden kupa finalinin stresi sarmış. Gökhan ile Ziegler sahada yok sanki. İlk kez yan yana oynayan Bekir-Orhan ikilisi evlere şenlik. Emre isteksiz, Cristian ortalarda yok. Kuyt da sahada olmayınca F.Bahçe’nin dinamizmi iyice azalmış. Mehmet Topal ve Mehmet Topuz biraz idare etti, Sow ile Webo ise eh işte. Bu kadar vasat bir oyun sonunda yenilginin gelmesi gayet doğaldı.

SONUÇTA çok isteyen, daha çok ihtiyacı olan takım kazandı. Karabükspor ligde kalırken, Fenerbahçe’nin futbolu kupa finali öncesi umut vermedi.