IKER Casillas Real Madrid’in kalesine geçtiğinde 17 yaşındaydı... Cristiano Ronaldo Manchester United’a transfer olduğunda 18... Anelka adını herkese ezberlettiğinde 19...Aziz Yıldırım, Lille’e 19 yaşındaki Eden Hazard için tam 19 milyon euro önermişti 2.5 sezon önce... Futbol dünyası bu ve benzeri birçok yıldızın doğuşuna sahne oldu. Yani adam olacak çocuklar henüz 20’li yaşlarına gelmeden isimlerini herkese öğretti. İdmanlardaki performanslarıyla değil elbet....Oynaya oynaya oldu bunlar...

GALİBİYETTEN ÇOK...

ŞİMDİ de Fenerbahçe’de böyle bir yıldız doğuyor. Adı Salih Uçan... 1994 doğumlu. Fiziğiyle, yeteneğiyle sahadaki herkesten farklıydı dün gece.Aslında haftalardır.Oynadığı her maçta üzerine koyarak futbolunu büyütüyor, kendini de geliştiriyor. Tambir görev adamı.Çok teknik değil ama ne yaptığını çok iyi biliyor. Sorumluluktan asla kaçmıyor. Sertlikse sertlik,mücadeleyse mücadele... Sahada yılmaz bir asker gibi. Her açığı kapatıyor, her boşluğa koşuyor. Dün bir özelliğini çok daha iyi gördük. Top dağıtmadaki başarısını...

ARA pas, uzun pas, topla diripling... Bursa karşısında tam bir lider gibi oynadı. Orta alanı toparladı. Futboluyla 10 milyon euroluk Meireles’i gölgede bıraktı. Semih’e, Sow’a, Stoch’a harika paslar verdi. Dünkü maç bir yıldızın doğuşunun habercisiydi. Böyle devam ederse F.Bahçe’nin kapısı yakında aşınmaya başlar.

1995 doğumlu Beykan Şimşek oyuna girdiğinde dakikalar 72’yi gösteriyordu. İlk kez Saracoğlu’nda çubukluyu giydi, attığı gol taraftarı galibiyetten çok daha fazla mutlu etti.

AYRICA Semih’in formunu yükseltmesi, Bekir ile Egemen’in çalışkanlığı, Hasan Ali’nin bindirmeleri Fenerbahçe adına sevindirici gelişmeler.