KURA çekimi sonrasında sevinç çığlıkları atılmıştı. Galatasaray’ın, Barcelona, Bayern Münih, Juventus gibi devler varken, Alman ekibi Schalke’yle eşleşmesi, çeyrek final umutlarını artırmıştı. Hoca değişikliğine rağmen Bundesliga’da bir türlü dikiş tutturamayan ve zirve yarışına havlu atan Alman takımından her gün gelen sakatlık haberleri, takımın en önemli silahlarından Holtby’nin Tottenham’a gitmesi tur şansını daha da artırıyordu Galatasaray için... Belki de bir tek Fatih Terim kulak asmıyordu bu haberlere. Şampiyonlar Ligi’nde son 16’yla kalan her takım çok tehlikeliydi. Terim’in korktuğu başına geldi.

GALATASARAY çok iyi başladı karşılaşmaya. Selçuk’un pasında Burak’ın topu önüne alışı, rakibinin önüne geçişi ve mükemmel vuruşu... Golün ardından Galatasaray’ın oyunu daha iyi kontrol edeceğini, Burak, Drogba gibi silahlarını daha iyi kullanacağını düşündük. Hamit’in 18. dakikada direkten dönen topu adeta kırılma anıydı. Sonrasında Almanlar Galatasaray’ın yumuşak karnı olan sol tarafı çok iyi kullandı. Sağ bek Höger, ayağına her top alışında Riera ile burun buruna kaldı. Sneijder’den yeterli desteği görmeyen Riera, bir Farfan bir Höger’le savaştı.

BURAK ve Drogba’nın hücum preste yetersiz kalması nedeniyle savunmadan çok rahat top çıkaran Schalke, orta saha üstünlüğünü de eline geçirdi. Drexler ve Jones çok iyi top dolaştırırken, Farfan ve Bastos’un sürekli içeri kat etmesi nedeniyle Selçuk ve Melo savunmaya fazla gömüldü. Almanlar özellikle duran toplarda önemli tehlikeler oluşturdu. Schalke,Dany’nin bir anlık hatası sonrası 3 pasta Jones’la golü buldu.

İKİNCİ yarıda Sneijder’in çıkmasıyla Selçuk İnan direksiyona geçti. Galatasaray, biraz daha toparlandı. Orta alanda ayak basmadık yer bırakmayan Selçuk kritik hamleler yaptı, iyi paslar dağıttı.Ancak Drogba’yı iyi kilitleyen Alman ekibi karşısında Burak bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince galibiyet ellerimizin arasından kayıp gitti. Terim’in, Burak-Drogba-Umut’u bir arada oynatma hamlesi de gol için yeterli olmadı.

ALMANYA’DA bizi çok daha zor bir maç bekliyor. Tur atlamamız için gol bulmamız şart. Galatasaray, destan yazmaya alışık ama bu futbolla değil...