SAHADAKİ takımlardan birinin adı Fenerbahçe, diğerininki Galatasaray ise ne puan cetvelinin anlamı vardır ne sahadaki futbolcuların isimlerinin. Armalar, formalar, yürekler oynar sahada. Şampiyonluk düğümünün geçen hafta çözülmüş olmasına rağmen iki takım futbolcularının sahadaki mücadelesi de üst seviyedeydi.

FENERBAHÇE, sezonun en iştahlı maç başlangıçlarından birine imza attı. İlk dakikadan itibaren başlayan presle Galatasaray’ı kendi yarı alanına hapseden sarı-lacivertliler, özellikle kanat bindirmeleriyle pozisyon aradı.

GALATASARAY ise şampiyonluğun verdiği rahatlıkla gelmişti Kadıköy’e. Özellikle ilk dakikalarda kutlamaların rehaveti kendisini fazlasıyla gösterdi. Ancak futbolcular arasında soyunma odasında başlayıp sahada devam eden gerginlikler sarı-kırmızılıları daha da motive etti sanki maça.

FENERBAHÇE, beklemediği anda gelen penaltı golüyle geriye düştü. Bu dakikadan itibaren tekrar oyunu rakip yarı alana yığan sarı-lacivertliler bunun meyvesini de topladı. Webo, kendi başlattığı atağı kendisi bitirerek skora denge getirdi. Kamerunlu, 3 dakika sonra ise Fenerbahçe’yi öne taşıyan dokunuşu yaptı.

SKOR üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçe özellikle Emre ve Meireles’in sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından orta alandaki dinamizmini yitirdi. Sarı-lacivertliler kontra ataklarla pozisyon ararken, kalesinde tehlike yaşamamak için hücumda çoğalamadı. Burak’ın kaçırdığı pozisyonlar, Sow’un direkten dönen vuruşu, Volkan ve Muslera’nın kurtarışları daha fazla gol görmemizi engelledi.

VOLKAN ile Sabri’nin atılması sahadaki mücadelenin güzelliğine gölge düşürdü.

SONUÇTA Fenerbahçe, G.Saray’ı yenerek taraftarına biraz olsun teselli verirken, G.Saray için 14 yıllık Kadıköy kabusu yine son bulmadı.