FUTBOLDA bir gerçek vardır: Orta sahanız ne kadar iyiyse kazanma ihtimaliniz o kadar yüksektir. Dün Fenerbahçe, Salzburg deplasmanında en çok orta sahada sıkıntı yaşadı. Meireles- Mehmet Topal-Emre ve Alper’den kurulu orta saha oyuna ağırlığını koyamadı. İkili mücadelelerde top kaybettiler ve en önemlisi fazla pas hatası yaptılar. Özellikle hücuma çıkarken kaptırılan toplarla Avusturya ekibine pozisyon hazırladılar.

SEZONU başlayan, daha hazır görünen Salzburg belli ki işi ilk maçta bitirmek istiyordu. Avusturya ekibinin planlarını alt üst eden isim hiç kuşkusuz kaleci Volkan’dı. Salzburg dünkü futboluyla ‘çerez’ değil, ‘demir leblebi’ olduğunu gösterdi.

GOL sonrası Fenerbahçe’nin oyunun kontrolünü eline geçirdi. Bunda Salzburg’un geri çekilmesi de etkiliydi. Cristian ve Sow’un oyuna girmesi Fenerbahçe’yi hareketlendirdi. Sow’un direkten dönen topu büyük bir talihsizlikti. Senegalli son dakikadaki penaltıda başroldeydi. Gol Cristian Baroni’den geldi. Fenerbahçe, iyi oynamadan istediği sonucu almayı başardı.

SÖZÜN özü şu: Fenerbahçe dersine iyi çalışmamış. PSV ile oynanan hazırlık maçında yapılan hatalardan ders çıkarmamış. Rakip iyi analiz edilmemiş. Oyun sisteminin oturması için daha çok zamana ihtiyaç var. Yani 6 Ağustos’taki rövanşta da Fenerbahçe’nin işi çok kolay olmayacak ama son dakika penaltısı belki de Kanarya’yı bir üst tura uçuracak.