EN kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. 11. dakika. Kuyt sağ taraftan topu ön direğe, hiçbir arkadaşının olmadığı yere doldurdu. Topu uzaklaştırmak için hamle yapan Bamba, kaleci Onur’dan yükselen “Bende” sesi sonrası ayağını çekme ile çekmeme arasında kalınca kramponunun ucuyla topa dokundu. Yani yapabileceği en kötü hamleyi yaptı.Meşin yuvarlak ağlara giderken, Trabzonspor’un fırtınası duruldu. Aslında Trabzonspor son dönemlerde izlemediğimiz kadar istekli başlamıştı maça. İlk 10 dakikada 4 net pozisyon üretti. Ancak 26. dakikada Cristian’ın şutunda top Bamba’nın sırtından sekip kaleci Onur’un çaresiz bakışları arasında ağlara gidince film tamamen koptu. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçta Trabzonspor adına sahanın en iyisi olan Bamba, dün Fenerbahçelileri sevindirdi.

HAFTA içinde neredeyse maçın tamamını 10 kişi oynayan Fenerbahçe, dün mükemmele yakın bir performans sergiledi. Emre takım üzerindeki ağırlığını her maçta daha çok hissettiriyor. Orta alanı toparlamakla kalmadı, takımdaki lider eksikliğini de giderdi. İspanya’dan sanki nirvanaya ulaşmış şekilde dönmüş. Sakin oynadı, tahriklere kapılmadı. Takımını çok iyi yönetti.

ALKIŞLAR EGEMEN’E KUYT biraz hareketlenip Cristian da kendi oyununu sahaya yansıtınca Fenerbahçe, zaten gardı düşmüş olan rakibi karşısında skoru artırmakta zorlanmadı. Cristian’ın attığı gol kadar Gökhan Gönül’e attığı gol pası da muazzamdı.

CRİSTİAN’IN attığı gole, yaptığı asiste rağmen Egemen bana göre maçın en iyisiydi. İlk 10 dakikada iki kritik hamleyle iki golü önledi. Janko’ya adım attırmadı. Bekir’le iyi bir uyumgösterdi. Ancak yeri gelmişken şunu da söylemekte fayda var. Egemen’le Bekir’in arası çok açık. Trabzon dün bunu yapamadı ama araya atılacak her top Fenerbahçe’nin başını ağrıtır.

SONUÇ olarak; Sivas yenilgisi sonrası dibe vuran Fenerbahçe, en kritik iki deplasmanında önce Mersin’i, dün de Trabzon’u yendi. Aradaki puan farkının kapanması Galatasaray’ın elinde. Ancak dünkü futbol, kalan haftalar için Fenerbahçe adına en azından puan farkının daha da açılmaması için umut verdi.