22 Ağustos 2013… Fatih terim A Milli Takım’la Dün Kupası elemelerinin sonuna kadar sözleşme imzaladığı bu tarih, Galatasaray için düşüşün başlangıcı olarak tarihe geçti.

Ligde Bursaspor, Eskişehir, ve Antalya beraberliklerini ardından önceki gün de Real Madrid önünde alınan tarihi mağlubiyet… Terim, milli takıma gitti gideli Galatasaray tek maç bile kazanamadı.

Milli takımı çalıştırmanın gururu başkadır. Hele ‘Kurtarıcı’ olarak göreve layık görülmenin … Romanya galibiyetinin ardından Terim’in yüzüne yansıyan mutluluk ve gurur görüntüsü hepimizin aklında. Ancak bu süreçte Galatasaray’ın aldığı yaralar nasıl tedavi edilecek? Tablo ortada… Son iki yılın şampiyonu, Türkiye’nin kağıt üzerinde en kaliteli takımı ligde ilk 4 haftada 6 puan kaybetti, Devler Ligi’nde tarihinin en ağır yenilgisini aldı.

İki önemli görevi birlikte yürütmenin zorluğunu, yaşanması muhtemel olumsuzlukları daha önce dile getirmiş, ‘Bir koltuğa iki karpuz sığar mı? bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz’ demiştik. Bugünkü tabloda görüne şu; Karpuzlardan biri kırılıyor… Hatta Real Madrid maçında düştü altı parçaya bölündü… Hafta sonu Galatasaray deplasmanda Beşiktaş ile oynuyor ve olası bir yenilgi halinde liderin 9 puan gerisine düşecek. Hem de 5. haftada…

Çok iyi bir kadro kurmuş, dünya yıldızlarını getirmiş, Avrupa’nın zirvesine çıkmak için her türlü fedakarlığı göze almış, kulübeye, sahaya hiç karışmamış bir yönetim var. Yani yaraların sarılabileceği tek adres Florya…

Kulislerde Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fatih Terim’e Hiddink’e verilen yıllık 6 milyon euro gibi bir rakam önerdiği konuşuluyor. Bir seçim yapmanın zamanı geldi de geçiyor bile… Fatih Terim’in Galatasaraylılığından kimsenin şüphesi olamaz. Şartlar ortada. Ancak tecrübeli hocanın artık kararını vermesi gerekiyor. Bu sözleşme krizi bir an önce sona ermeli. Kendisinin de, futbolcuların da, yöneticilerin de taraftarında kafası rahatlamalı.