SAHADA Sneijder, tribünde Başkan Ünal Aysal’ın yanında Drogba... Statta şampiyonluğa inanmış 50 bin, ekranları başında milyonlarca coşkulu taraftar... Kimse kusura bakmasın. Psikolojik üstünlük mü dediniz? Dün arka arkaya oynanan Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarına bakın bu sorunun cevabını bulmak için...

Öyle bir başladı ki Galatasaray maça... Ortaları, şutları bir tarafa bırakın... 2000’in Galatasaray’ı vardı sanki sahada. Her bölgede baskı, azim, hırs, istek ve en önemlisi de inanç. Top neredeyse 3-4 sarı-kırmızılı futbolcu orada. Antalyaspor bırakın topu görmeyi nefes almaya bile fırsat bulamadı. Burak’ın golü sonrası maçın tarihi bir farka gideceğini düşündü herkes.

O golden sonra birden frene bastı Galatasaray. Bunda hücum presin azalması ve Antalyaspor’un daha rahat pas yapması da etkili oldu. G.Saray adına en sevindirici gelişme rakibe tek pozisyon bile verilmemesiydi.

GALATASARAY yeni bir sistemle sahadaydı dün akşam. Sneijder’in gelişinin ardından Burak’ı ileri uçta tek forvet olarak görevlendiren Fatih Terim, kanatlarda görevlendirdiği Amrabat ile Hamit’ten forvete daha çok destek vermesini istemişti. Melo’nun yokluğunda Yekta görevini başarıyla yerine getirirken, Selçuk’un Sneijder’le henüz uyum yakalayamadığı çok net göründü.

HOLLANDALI futbolcu henüz hazır değil. Zaman zaman etkili paslar attı ama hem maç kondisyonu hem de takıma uyum konusunda sıkıntıları var. Bunlar zamanla aşılacaktır ama sahada olması bile Galatasaray için bir artı değer.

SABRİ’yi özel bir parantez açmak gerekir. Sezonun ilk yarısının büyük bölümünü ya tribünde ya kulübede izledi. Buna rağmen çalışmasını hiç aksatmadığı ortada. Öyle ki, Fatih Terim dün Eboue’yi kadroya almayıp Sabri’ye yine ilk 11’de şans tanıdı. Kaptan, dünkü maçın yıldızlarından biriydi.

İKİ hafta yedek kalan Burak Yılmaz dün ilk 11’de sahadaydı ve her zamanki futbolunu sergiledi. Hücumda fazla pres yapmasa da gol vuruşlarındaki ustalığı ve takipçiliğiyle bu takımın en önemli hücum silahı olduğunu gösterdi.

PEKİ Drogba takıma girdiğinde ne olacak? Sistem yine aynı mı kalacak? Böyle kalırsa tek forvet olarak Drogba mı oynayacak. Bunu zaman gösterecek ama forma savaşından G.Saray’ın kazançlı çıkacağı kesin