Emin Özkurt, "Eğer Tahkim Kurulu, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarını onarsa, UEFA'nın TFF'nin daha önce verdiği kararlara müdahale etme olasılığı oldukça yüksek. Tahkim'in Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarını onayacağını düşünüyorum" dedi.

Radyospor'da Aydın Cingöz İle Haber Aktif'e katılan Emin Özkurt, Disiplin Müfettişinin Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen cezalara itiraz etmediği için Tahkim'in kulüplere verilen cezaların üzerine bir ceza çıkmayacağını ifade ederken, "Tahkim'in Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verilen cezaları onayacağını düşünüyorum. Bu düşüncemin temelinde ise UEFA Kurulları arasında genelde farklı kararların çıkmaması var. Disiplin müfettişi, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezalara itiraz etmediği için Tahkim'de artı bir ceza çıkmaz" dedi.

UEFA, TFF'YE MÜDAHALE EDER
Tahkim Kurulu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezasını onarsa UEFA, TFF'nin aldığı kararları tanımayarak yeniden yargılama ya da gözden geçirme talep eder mi sorusuna ise, "UEFA, son genel kurulunda bu konulardaki yetkilerini genişletti. Eğer yerel federasyonların cezalarını yeterli görmezse yaptırım uygulama gücü var. Tahkim kararları sonrası UEFA ile TFF'nin iki kulübe verdiği kararlarla ilgili farklılık ortaya çıkarsa, en kötü senaryo gerçekleşebilir. Yani TFF'nin aldığı kararlara müdahale eder diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

CAS DAVASININ DAYANAĞI ÇOK GÜÇLÜYDÜ
Fenerbahçe'nin geri çektiği CAS davası hakkında da konuşan Özkurt, sözlerine şöyle devam etti: "Fenerbahçe'nin avukatı olarak CAS'a davayı açan bendim. TFF ve UEFA'ya karşı açılan 45 milyon euroluk davanın hukuki dayanağı çok güçlüydü. Davanın temelinde Fenerbahçe'nin şike yapması ya da yapmaması yoktu. Esas olarak Fenerbahçe'nin savunmalar alınmadan Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesi vardı."