Fransa’nın başkenti Paris’te, 1997 yılında bir trafik  kazasında hayatını kaybeden eski İngiltere Prensesi Diana ve Dodi el Fayed’in ölümüyle ilgili ilginç detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Özellikle İngiliz basının peşini bırakmadığı olayla  ilgili, kraliyet ailesinin biyografisini tutan Penny Junor'un kaleme aldığı yeni kitapta Prens William ve  Prens Harry ile ilgili çocukluk anılarına yer veriliyor.

İngiliz Daily Mail haber sitesinin manşetine taşıdığı  özel haberde, henüz 30 yaşına giren Prens Harry'nin çocukluğu özelinde sarayda gizli kalan ayrıntılara dikkat çekiliyor.


EN ÇOK ÇOCUKLARI ETKİLENDİ


Prens Charles ve şu anki eşi Galler Prensesi Camilla arasında patlak veren Camillagate skandalı ve ardından aynı dönem Prens Charles'ın eşi olan Galler Prensesi  Diana ve yakın arkadaşı James Gilbey arasında patlak  veren ve ikilinin arasındaki aşkı belgeleyen  'Squidgygate' telefon kayıtlarından en çok etkilenenler ikilinin çocukları Prens William ve Harry oldu.

O dönem atılan provokatif başlıklardan uzak tutulmaya çalışılan ikili, ne yazık ki eğitim gördükleri 180  kişilik erkek okulunda sıkıntılı günler yaşadı.


'PRENS HARRY ANNE SEVGİSİNDEN YOKSUNDU'


Prens William 10 ve Prens Harry ise 8 yaşındayken,  yani anneleri Prenses Diana ve babaları Prens Charles'ın resmi  olarak boşanmasından 2 yıl sonra, ilk kez tek başlarına
tatile çıktı.

Cornwall'da Polzeath bölgesine giden ikiliden Harry,  tatilde bacağını kesti. O dönem aynı bölgede yazlık ev  kiralayan bir arkadaşının annesinin aktardığına göre, Harry anne şefkatinden yoksundu ve ağlıyordu. Harry'e aynı zamanda kendisini korumakla görevli bir polis memuru yardımcı oldu ancak bu durumu kabaca geçiştirdi.  Harry'e müdahale etmek isteyen arkadaşının annesini de  "Onun bir şeyi yok" diyerek oradan uzaklaştırıldı.

13'üncü doğum gününden sadece 2 hafta önce annesini  kaybeden Harry, yıllarca şüpheli sayılan bu ölümle ilgili  haberleri izleyerek ve okuyarak büyüdü.

Biyografide, Harry'i tanıyan herkesin onun kral olmaması gerektiğini düşündüğü yazılmış.


PRENS CHARLES, DIANA'YI KORUMAYA ÇALIŞMIŞ


Prenses Camilla ile telefon konuşmaları basına sızan  Prens Charles, Prenses Diana'yı bu durumdan korumaya  çalışmış. Utanç verici bu kayıtların basına sızmasının ardından yeme problemleri (Bulimiya) yaşayan ve kendine zarar veren  Prenses Diana'nın ise, bunun tam tersine inandığı  konuşuluyordu.

Çocuklarının annelerinin bu durumdan zarar görmesini istemeyen Prens Charles, bu konuda hassas davranmış.

DIANA'DAN CAMILLA'YA ÖLÜM TEHDİDİ


Kaleme alınan biyografide ise, bu konuda oldukça incinen  Prenses Diana'nın, Camilla'yı bir gece arayarak, "Seni öldürmesi için birilerini gönderdim. Şu an bahçedeler.  Pencerenden bak. Onları görebiliyor musun?" dediği iddia ediliyor.


'UYUMSUZ BİR İKİLİYDİ'


Prens Charles ve Prenses Diana'nın baştan uyumsuz bir  ikili olduğu söyleniyor ve birbirlerinin ihtiyaçlarına  cevap veremediklerine dikkat çekiliyor.

Biyografide ayrıca, Prenses Diana'nın bulimiya  hastalığının ikilinin evliliğinden 1 hafta sonra  başladığı belirtiliyor. İkilinin evliliğinden 1 yıl sonra  dünyaya gelen Prens William'ın ardından Prenses Diana, bu kez de doğum sonrası depresyona girmiş.


KAPALI KAPILAR ARDINDA 'ÖTEKİ' DIANA


Biyografide güzelliği, yardımseverliği ve kibarlığı ile tanınan Prenses Diana'nın kapalı kapılar ardındaki davranışları gözler önüne seriliyor.

Histerik halleriyle kendine zarar veren Diana'ya, Charles bir türlü yardım edememiş.

 


HARRY'NİN BAKICISINI EVDEN KOVMUŞ


Öyle ki, Prenses Diana, Prens Harry'nin çok sevdiği bakıcısı Barbara Barnes'ı, kendine tehdit olduğunu düşünerek işten kovmuş ve o günden sonra Prens Harry daha huysuz bir çocuk olmaya başlamış.

Biyografide Prenses Diana'nın, çocuklarını her şeyden çok sevdiğini ancak onların sevgisini paylaşamadığı yazıyor: "Diana çocuklarının yüzde 100 kendisini sevmesini istiyordu. Charles'ın da öyle."


'SENİ EN ÇOK KİM SEVİYOR?'


Obsesif derecede sahiplenici olan Prenses Diana'nın, çocuklarına en çok kullandığı kelime ise "Seni en çok kim seviyor?" olmuş.

'DIANA ANNE GİBİ DEĞİL, ABLA GİBİYDİ'


Prenses Diana'nın en büyük probleminin, kendisini hiç bir zaman anne olarak görmemesi ve çocuklarının büyük bir ablası gibi davranması olduğu yazılmış. Öyle ki, Harry ve William'ın bakıcıları, Diana'yla beraber 3 çocuğa bakmak zorunda kaldıklarını aktarmış.

Çeviri: Seda TÜRKOĞLU