KÖLN Kenti'nde bir depoda çalışan ve Ren Nehri yakınlarında oturan evli, üç çocuk babası Ali Kurt, cumartesi günü dışarıdaydı.

11 yaşındaki oğlu Cemre, bu sırada suya bir kızın düştüğünü gördü. "Baba Ren'e birisi düştü" diye bağırdı.

Ali Kurt, hiç düşünmedi, Kongolu iki kardeşten 10 yaşında olanı hemen çekip çıkardı. Ancak 6 yaşındakini de fark etti.

AYAKKABILARINI ÇIKARIP ATLADI

Ayakkabılarına çıkarıp suya atladı. O kızı da çıkardı. Ancak, o gün rüzgar sertti, nehir dalgalıydı ve akıntı da yüksekti. Ali Kurt dayanamadı. Oğlu Cemre'nin gözleri önünde bir kaç kez battı ve kayboldu.

Ali Kurt, ayakkabılarını ve bazı eşyalarını çıkarıp Ren'e atlamıştı. İşte ondan geriye kalanlar...


Nehir kenarında koşan bir kadının uzattığı dala yetişememişti. Olayı görenler, "Çocukları kurtarabilmek için çok güç harcadı. Onları kıyıya itti ama artık kendisini kurtaracak gücü kalmamıştı" dediler.

Almanya, üç günden beri kahraman Ali'yi konuşurken, onun kurtardığı kızlardan biri ne yazık ki hastanede öldü, diğeri de can çekişiyor.



CİĞERİMİZİ YAKTI

Ali'nin cesedi onlarca bot ve ekiple aranıyor. Ali'nin kayınbiraderi Cemal Kerik, "Tereddüt etmeden, ayakkabılarını çıkartıp nehre atlamış. Çocukları iterek dışarı çıkartmış. Bu bölgede arama çalışmaları sonuç vermedi. Artık Leverkusen taraflarında arıyorlar. Nehirden çıkardığı çocuklar Kongolu. Söz konusu insan olunca rengin anlamı yok. Yaptığı şey çok doğruydu ama bizim ciğerimizi yaktı” diye konuştu.