Erdoğan Almanya programı kapsamında bugün Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü toplantısına katılacak.

Toplantı Köln'deki 20 bin kişilik Lanxess Arena'da yapılacak.

Etkinliği izlemek isteyenler salon önünde toplanmaya başladı.



LANXESS ÖNÜNDE DESTEK SLOGANLARI

Grup, 'Bu millet seninle gurur duyuyor', 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atıyor.

Köln'deki Ebertplatz'da ise Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun (AABK) çağrısıyla bir protesto yürüyüşü düzenleniyor. Bu yürüyüşe katılacak olanlar eylem alanında bir araya gelmeye başladı.

Bunun dışında aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Pro NRW adlı grubun da bir gösteri yapacağı bildiriliyor.



SOMA, BERKİN VE GEZİ UNUTULMADI
Köln sokaklarında, "Tayyip, istifa!" sloganları duyuluyor. Yürüyüşe katılmayanlar bazı insanlar ise eylemcilere destek veriyor. Eylemciler, Soma faciasıyla ilgili pankartlar taşıyor ve hükümet karşıtı sloganlar atıyor.



Protestocular sosyal medya üzerinde yayınladıkları mesajlarda, kortejin ucunun görünmediğini ve çok yüksek katılımlı bir gösteri olduğunu bildiriyor.

Hem Köln'den hem de diğer şehir ve ülkelerden gelen binlerce insan, baretler giyerek saygı duruşu sonrasında yürüyüşe başladı.



Dev katılımlı protesto gösterisinde, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu da unutulmadı. Eylemciler, "Hırsız var!" diyerek slogan attı. Gezi olaylarına da gönderme yapan göstericiler, "Her yer Taksim, her yer direniş" diye bağırdı.



Köln'de, 8 ayri noktada Erdogan karşıtı eylem düzenleiyor.

Aynı gün motosiklet kullanicilari da "trafikte eşitlik" eylemi için sokaklara döküldü.

CNN ve BBC gibi uluslararası basın kuruluşları da mitingi ve eylemleri yakından takip ediyor.



Almanya ilk kez, yabancı bir ülkenin başbakanına bu kadar büyük çapta yapılan bir protesto gösterisine tanık oluyor.

Protestocu grupların, yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapması bekleniyor.



KÖLN'E 200 BİN EURO'YA MAL OLDU
Alman gazetesi Kölner Express, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 15 bin taraftar, 30 bin karşı göstericinin beklendiğini 2 bin polisin görev yapacağı Köln'de olağanüstü bir gün beklendiğini yazdı.

Gazete, "Başbakan Erdoğan'ın Almanya'nın Köln kentine gelişi sadece polis giderleri olarak Alman vergi mükelleflerine yaklaşık 200 bin Euro'ya mal oluyor" diye yazdı. Kölner Express gazetesi, Eyalet İçişleri Bakanlığı'na dayanarak 1100 polis memurunun Erdoğan'ın güvenliği için görev yapacağını ve 1000 polisin de acil durumlar için hazır bekletileceğini bildirdi.