Reklamsız Sözcü

Anadolu’nun sırrı

Anadolu mutfağının gerçek anlamı ve lezzeti Kiva ile yeniden oluşuyor.

15:0128 Ekim 2014
Anadolu’nun sırrı
Anadolu mutfağının gerçek anlamı ve lezzeti Kiva ile yeniden oluşuyor.

Anadolu mutfağının gerçek anlamı ve lezzeti Kiva ile yeniden oluşuyor. Binlerce yıldır unutulan derinlik, damaklarınızda tekrar yaşatılıyor. Çorbalardan salatalara, ana yemeklerden tatlılara…. Kiva'da binlerce yıllık miras hayat buluyor.

Kiva Mutfağı'nın mutfak danışmanı, Anadolu Halk Mutfakları araştırmacısı Adnan Şahin: “Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı olarak zaten misyonum Anadolu'nun lezzetlerini ortaya çıkarmak. 35 yıllık Anadolu birikimim Kiva'nın mutfağıyla birleşti Kiva'da sadece karın doyurmuyoruz Anadolu'nun binlerce yılda oluşturduğu derin kültürün izlerini de sürüyoruz her gün yeni bir heyecanla arayışımız sürüyor çünkü Anadolu bitmeyen bir hazine geçmiş bilgileri ısıtarak insanların önüne koymuyoruz” sözleri ile Kiva'nın aslında ne kadar zor ve önemli bir işlevi olduğunu da özetliyor.

Kiva'dan Leziz Bir Sonbahar-Kış Kreasyonu!
Binlerce yıllık Anadolu Mutfağı'nı yaşatma gayretiyle İstanbul'dan yola çıkan ve Ankara'ya ulaşan Kiva yeni menüsü ile kışa hazır. Annelerimizin kışa hazırlıklarından ilham alınan menüde sadece lezzet değil anılara yolculuk da bizi bekliyor. Mevsiminde ve doğal ürünler kullanan Kiva, bu misyonla menüsünü İlkbahar-yaz ve sonbahar-kış dönemlerine uyarlıyor. Kış mevsiminin taze ürünleri ile hazırlanan seçkin yemekler; hem bizden, hem kaliteli hem de damak şenlendirici.
Kiva'nın sonbahar ve kış için hazırladığı özel menüsünde; Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa ve Pastırmalı Ispanak Mıklama adından çokça söz ettirecek gibi görünüyor. Her malzemenin özenle seçildiği Kiva'da anrtikottan hazırlanan pastırmalar, körpe ıspanaklar, organik tereyağı ve otlaklarda, doğal beslenen hayvanların eti kullanılıyor. Mevsimine göre sunulan otlar da yine en tazesi ve en körpesinden seçiliyor.

Kiva Denizlere Açılıyor!
Balık sezonunuda açan Kiva, özellikle Karadeniz mutfağına göz kırpıyor. En taze balıkları, en özel tekniklerle pişiren Kiva, Ankaralıların balık özlemine çare buluyor. Kiva'da hazırlanan balıklardan özellikle dikkat çekenleri ise Sarma Hamsi ve Lagos Buğulama… Hamsinin kişniş ve safranla inanılmaz uyumunu sunan Sarma Hamsi çok sevilecek. Ayrıca Akdeniz'in en lezzetlisi lagosun Kiva tecrübesi ile hazırlanan buğulaması bu kış Ankara'ya damgasını vuracak nitelikte.

Zamansız Lezzetler Sunan Kiva…
Kendi tarihi gibi kendine özgü, dünyanın en eski ve köklü mutfağını; zeki, renkli ve anlayışlı kişiliğiyle yoğurmuş Anadolu'nun baş tacı yemeği elbette ızgaralar… Anadolu Mutfağı'nın farkını ortaya koyan ve Anadolu'nun her yerinde farklı yorumlanan ızgara kebapların aslına en doğru yorumu ise Kiva Mutfağından çıkıyor. Önceden sadece saat 18.00'den sonra servis edilen Kiva Izgaraları Ankaralıların yoğun isteği üzerine artık 12.00'den itibaren servis edilecek. Daha iyi hizmet anlayışı ile hazırlanan anketlerin sonucuna göre değiştirilen saatler için, Kiva Ankara'nın yatırımcı ortağı Bora Çınar “ Misafirlerimize sorduk. En çok istenen; en çok sevilen çeşitlerimizin başında gelen ızgaraların, günün her saatinde servis edilmesiydi. Biz de misafirlerimizi kırmadık.” dedi. Kiva kahvaltısının değişen saatlerini de açıklayan Çınar; “ Kahvaltının her gün olması da çok istenen bir durumdu. Bu yüzden Anadolu'nun en sevilen peynirlerinin, Tokat sucuğu, Kastamonu pastırması gibi özel lezzetlerin sunulduğu, pişilerin, çeşit çeşit ve özel reçellerin renklendirdiği kahvaltımızı da her gün servis etmeye başladık” dedi. Hafta içi saat 12.00, hafta sonu da 14.00'e kadar devam eden Kiva Kahvaltısı ile Pazar sohbetlerinin neşesi her güne yayılıyor.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet Whatsapp