Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Japonya'yı 10 yıl aradan sonra ziyaret etmiş olacağım.Bu sürede Japonya Başbakanı ülkemizi 2 kez ziyaret etti. Japonya ile ilişkilerimizi her alanda daha da genişletmeyi düşünüyoruz.
Japonya'nın ardından Singapur'a gideceğiz. Singapur'un ardından 9 Ocak'ta Malezya'ya gideceğiz.

- Devlet içindeki paralel yapıyı oluşturan 2000 kişinin olduğu söyleniyor.Bu süreçte hukuki bir işlem başlatılacak mı ?

Bu konuda Bülent Bey de, parti sözcümüz de açıklama yaptı. Bir defa böyle bir şey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılırsa yapılır. Devletin yüzbinlerce personeli var. Devlet, ve bu devleti yöneten hükümet yeri geldiğinde atamalar yapar. Bu sayılar uydurma ifadelerdir. Bu tür yalanlanmış ifadeler üzerinde durmak anlamsız.

- Balyoz ve Ergenekon'da yeniden bir yargılama konuşulmuştu.Bu konuda bir çalışma söz konusu mu?

Metin bey'le yaptığımız görüşme olumlu bir görüşme olarak sürdü. Yeniden yargılanma konusunda olumlu bakıyoruz.Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyorlar ve çalışmalar bitmek üzere.Yeniden yargılanma konusunda bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok.Yasal düzenlemeler için yasal çerçeveler içerisinde elimizden geleni yapmaya hazırız.

- Bünyamin Aygün hakkında serbest bırakıldı iddiası var.Doğru mu ?

Bünyamin beyle ilgili olumlu gelişmeler var.Az önce müsteşarım aradı.Her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler dedi.Belki biz gitmeden alındı haberi gelir.

"Mektup benim şahsıma gelmemiştir"
Fethullah Gülen tarafından gönderilen uzlaşı mektubu ile ilgili Erdoğan şunları söyledi:

Malum vakfın sitesinde bu mektup var.Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş bir mektup var.Metnin içerisinde ne var ne yok bunlar da belli.O siteye girerseniz hepsini görürsünüz.

Mektup benim şahsıma gelmemiştir.Mektup cumhurbaşkanına gelmiştir.O metnin içerisinde neler olup olmadığını siz de o siteye girip okuyarak görebilirsiniz.