CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu, "Ben masumum diyen" Erdoğan Bayraktar'a, "Sen değil misin 'Her şey Erdoğan'ın talimatıyla yapıldı' diyen niye şimdi kıvırıyorsun." dedi.

Partisinin İzmir Bölge Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yine rüşvet ve yolsuzluk iddiaları vardı.

Kılıçdaroğlu, "Ben masumum" açıklaması yapan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a "Sen değilmisin o dönemde televizyona çıkıp her şey Erdoğan'ın talimatıyla yapıldı. Ondan habersiz bir şey yok. İstifa etmesi gereken ben değilim diyen. Niye şimdi kıvırıyorsun. Sözlerinin arkasında erkek gibi dur. Sana bu yakışır." dedi.

BAYRAKTAR'A SERT SÖZLER

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan Bayraktar, niye şimdi kıvırıyorsun. Biraz erkek gibi dur. Sana hangi talimatlar neyin karşılığında verildi. Dönemin başbakanı talimat veriyor. Kupon araziler benim bilgim dışında satılmayacak diyor. Niye onun bilgisiyle satılacak? Sen de ona aracılık etmiyor musun? Onun söylediklerini yerine getirmiyor musun? Sen de en az onun kadar suçlusun. Kaçacak hiçbir yerin yoktur Erdoğan Bayraktar." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"İLK KURŞUNUN ATILDIĞI YER İZMİR..."

"İzmir, 8 bin yıllık bir kültürü taşıyor. O zenginliği yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor. O kültürün, insan sevgisinin ne olduğunu görmek istiyorsanız İzmir'e geleceksiniz. Tarım nasıl yapılırmış, sanayi nasıl gelişirmiş görmek istiyorsanız İzmir'e geleceksiniz.

Kuvay-ı Milliye nedir, cumhuriyet nedir, cumhuriyetin değerleri nedir diyorsanız yine İzmir'e geleceksiniz, ilk kurşunun atıldığı kente geleceksiniz, efelerin harman olduğu yere geleceksiniz. İzmir budur.

"KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ İÇİN İZMİR'E GELECEKSİN"

Kadın erkek eşitliği nedir bunu görmek istiyorsanız, yine İzmir'e geleceksiniz. Bir toplumda kadına nasıl değer verilirmiş, bir kadın iş yaşamında nasıl başarılı olur görmek istiyorsanız, yine İzmir'e geleceksiniz.

İzmir Mustafa Kemal Atatürk'ün seven aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği kent. Ama İzmir'in sorunları var. İzmir'in sorunları şehrin yönetiminden değil, iktidardan kaynaklanıyor. İzmir'de işsizlik var.

"SOSYAL YARDIMLAR İKİ KATINA ÇIKACAK"

İktidar olursam sosyal yardımları iki katına çıkaracağım. Parayı nereden bulacaksınız diyorlar 17-25 Aralık'ı gördük. Bizim çocuklarımızın yatak odalarında boy boy para kasaları asla olmadı ve olmayacaktır. Bizim bakanlarımıza çikolata kutusunda para gelmeyecek: Bizim inancımızda bu böyledir.

BAŞBAKAN'IN DANIŞMANINA TEŞKEKKÜR

Etyen Mahçupyan 'AK Partililer yolsuzluğu kabul ediyor.' dedi. Müslümanlıkta en büyük günah kul hakkı yemektir. AKP'ye oy verenlere sesleniyorum. Bana öğretilen Müslümanlık buysa sana öğretilen nedir? Harama neden ortak oluyorsun. Yolsuzluk yapana neden yardım ediyorsun. Devletin hazinesini soyana neden oy veriyorsun diyorum. Senin inancını sömürdüler, oyunu aldılar.

"KİRLERİNİ KAPATMAK İÇİN MAHKEMEDEN KARAR ÇIKARDILAR"

Kirlerini kapatmak için mahkemeden karar çıkardılar. Başkan oturmuş yazı yazmış. Cemil bey haberim yok diyor. Ne yazmış? Gizlilik kararı alın bunlar yayınlanmasın. Onlara sesleniyorum sizin göreviniz hırsızlığın hamiliğini yapmak değil. Eğer öyle yapıyorsan o koltuktan ayrıl oraya temiz düzgün bir adam gelsin. Sanıyorlar ki mahkemeden karar aldık bu işin üstünü örteceğiz. Bu işin üstü örtülmez arkadaşlar. Bütün dünya biliyor bunu arkadaşlar bütün dünya."