Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen işadamı Abdullah Tivnikli'nin elektrik dağıtım şirketinin kaçak elektrik bedellerinin devlet tarafından karşılanması için Başbakan Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın'ın kızının okul taksitlerini karşıladığı iddia edildi.

Haramzadeler adlı twitter hesabında Başbakan Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın ve Abdullah Tivnikli arasında geçtiği iddia edilen görüşme kayıtları yayımlandı. Kayıtlara göre, Abdullah Tivnikli İbrahim Kalın'a elektrik dağıtım şirketinin işlerini takip etmesi karşılığında SETA isimli Vakıf aracılığıyla para aktarıyor.

Kayıtlara göre, Başbakan Erdoğan da Tivnikli'nin kaçak elektrik bedelini tahsil edemediği için uğradığı zararın devlet tarafından karşılanması konusunda olumlu görüş bildiriyor.

İbrahim Kalın, Tivnikli'ye Başbakan Erdoğan'la kaçaklar meselesini konuştuklarını ve Erdoğan'ın Osman Baydemir'e kaçak elektrik uygulamasının Ağustos 2014'e kadar devam etmesi talimatını verdiğini söylüyor.

Abdullah Tivnikli'nin bu işlem karşılığında İbrahim Kalın'ın kızının okul masraflarını SETA Vakfı'na yatırdığı paralar aracılığıyla karşıladığı öne sürülüyor. Kalın'ın Tivnikli'ye ‘Benim kızın okul taksitleri var. Himmetinizi beklerim' şeklinde meaj gönderdiği ileri sürülüyor.