Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen 'sıfırlama' görüşmelerini internete sızdırmalarıyla ünlenen twitter'daki 'Başçalan' hesabı bugün bir ses kaydı daha yayımladı.

Namık Durukan'ın Milliyet Gazetesi'nde manşete taşınan 'İmralı Zabıtları' başlıklı haberinin ardından Başbakan Erdoğan, mitinglerde ve açılışlarda sürekli olarak Milliyet gazetesini, gazetenin yayın yönetmeni Derya Sazak'ı ve haberin muhabiri Namık Durukan'ı 'batsız sizin gazeteciliğiniz' sözleriyle eleştirmişti.

Başçalan hesabının son sızdırdığı görüşmede ise Başbakan Erdoğan'ın Milliyet-Vatan grubunun patronu Erdoğan Demirören'i ağlatana kadar azarladığı iddia ediliyor.

Demirören'in 'Üzdüm mü seni patron?' sorusuna Erdoğan, 'Duman ettiniz her tarafı, rezil ettiniz.' diye cevap veriyor.

Görüşme boyunca Milliyet Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni Derya Sazak ve haberin muhabiri Namık Durukan'a 'adi', 'namussuz', 'kepaze' gibi hakaretler eden Başbakan Erdoğan, Vatan ve Milliyet'ten kimseyi Başbakanlık uçağına almayacağını söylüyor.

Bu konuşma üzerine Demirören Milliyet'in yayın yönetmeni Derya Sazak'ın işine son vermek zorunda kalıyor.

Haberin muhabiri Namık Durukan ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın, 'iyi niyetliyse kimin sızdırdığını söylesin, benim ekibimden biriyse gereğini yapalım, BDP'den biriyse yine söylesin yine gereğini yapalım' demesi de kayıtlarda dikkat çeken bir diğer nokta.

Bunun üzerine Erdoğan Demirören Başbakan Erdoğan'a akşama kadar kimin sızdırdığı bilgisini kendisine ileteceğini söylüyor.

Demirören, Başbakan Erdoğan'la görüşmesinin sonlarına doğru ise 'nasıl girdim bu işe ya, kim için' diyerek ağlamaya başlıyor.

DEMİRÖREN: HAYATIMDA KİMSE BU KADAR AĞIR LAF ETMEDİ
Gazeteci Doğan Akın'ın 12 Ağustos 2013 tarihinde T24 haber portalında yer alan yazısında, Erdoğan Demirören'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı bir telefon konuşmasının ardından "Hayatında hiç kimsenin kendisine bu kadar ağır laf etmediğini, telefonu kapattıktan sonra ağladığını" söylediğini öne sürmüştü. Akın, Demirören'in bu sözleri o sırada yanında olan Milliyet Gazetesinin eski Yayın Yönetmeni Derya Sazak'a da söylediğini, Başbakan'ın Demirören'e 'ağır sözler' söylemesine ise 'İmralı tutanakları' haberinden sonra Hasan Cemal'in gazetenin tutumunu savunan yazılar yazmasının yol açtığını belirtmişti.