Giresun'da şiddetli fırtınayla yükselen dalgaların Karadeniz Sahil Yolu'na taşması nedeniyle 18 aracın hasar gördüğü, bazı ev ve iş yerlerinde ise zarar meydana geldiği tespit edildi.

Valilik açıklamasında, yaşanan deniz taşkını sonucu hasar tespit çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Polis Merkezi Amirliği'ne 7 araç sürücüsünün araçlarının hasar görmesi nedeniyle müracaatta bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, "Ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalarda 11 aracın daha hasar gördüğü fakat araç sahiplerinin kasko şirketleri ile görüşerek araçlarını fotoğraflayarak çekici marifeti ile çektirdikleri tespit edildi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, vatandaşlara ait 3 daire, 3 depo, 4 iş yeri ve 3 kazan dairesinin zarar gördüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Dalgaların etkili olduğu mevkide bulunan ağaçlar, demir korkuluklar, kaldırım taşları ve banketlerde de büyük çaplı hasar meydana geldiği belirlendi. Oluşan dalgalar nedeniyle sahil kenarında bulunan bazı eğlence merkezleri ve kafeler tahrip olarak, dalgaların etkisiyle oluşan su baskınlarına maruz kaldığı tespit edildi. Bahse konu olay ile ilgili hastaneler ve sağlık kuruluşlarıyla kurulan iletişim sonucunda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı anlaşıldı."