CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşma öncesi CHP Grubu'nda ses ve görüntü sistemi kuruldu. KIlıçdaroğlu 'Başbakan Kemal' sloganları eşliğinde kürsüye çıktı. Konuşma öncesi Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları dinletildi.

KONUŞMADAN SATIRBAŞLARI:


Bugün yeni bir gün. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de yeni bir gün. İzin verirseniz Anayasamızın birkaç maddesine değinmek isterim. Birinci madde "Türkiye Devleti bir cumhuriyettir." Ve önemli bir madde; "Kanun önünde eşitlik." "Anayasa der ki hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz." Seçimle bir iktidar gelir. Devlet olmaz, devleti yönetir.

Başbakan’ın görevi, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüksek hak ve menfaatlerini gözetmek. Genel ahlakı ve kamu düzenini muhafaza etmek. Ahlak kavramı Başbakan’ın görevleri arasına girmiş durumdadır. Kendisi topluma örnek olacak.

"AÇIM DİYE KENDİNİ YAKAN GENÇ..."

Yasalar böyle diyor ama gerçek nedir? 17 Aralık 2013’te 2 önemli olay oldu. Birinci olay genç bir çocuk Salih Yiğit Tekin TBMM önünde ‘açım’ diye kendini yaktı ve 10 gün sonra öldü. Hangimiz hatırlıyoruz.
İkinci olayı artık bütün dünya biliyor. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu. Bilmek istemeyen bir kişi var. Onun da artık cilaları ağır ağır dökülüyor. Utanmıyor da zaten. Farklı bir insan. İnsanlar utanırlar. Ama bunda öyle bir kavramın olmadığını görüyoruz.

"BAKANLAR İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI"

Adı yolsuzluğa bulaşan 4 bakan hemen sonrasında bütün programlarını iptal edip Ankara’da kaldılar. Neden? Çünkü müdahale etmeleri gerekiyordu. Kamuoyu baskısı ile 4 bakan istifa etmek zorunda kaldı.



(Konuşmanın bu kısmında Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları dinlettirildi.)



Meclis TV dahil bazı kanalların bu görüntüleri kestikleri söyleniyor.
Milletin vicdanına sesleniyorum. Çocuğunuz işsizse kendinize sorun, geçinemiyorsanız kendinize sorun. Bu yolsuzluğun üstü kapatılamaz. İlk defa dünyada bir hükümet devleti soymaya kalkıyor Başçalan diyorum. Bilinçli söylüyorum.

Üzüldüğüm oğlu. Oğlunu hırsızlığa ortak etti. Nasıl bir babasın sen.
Manisa’da bir gencin çantasından ‘hırsız var’ diye bez çıkıyor. Savcı ne diyor ‘Başbakan’a hırsız diyorsun’ Savcıya sesleniyorum artık Erdoğan’ın hırsızlığı devlet sırrı kapsamından çıktı. Artık o öğrenciye hiçbir şey yapamazsın

Erdoğan ‘hırsızlık babadan evlada geçer’ diyordu.  Bugünü anlatıyor
Bugün diyor ki ‘Bunlar montaj’ Benim ya da Bilal’in sesi değil demiyor. Bugün bir itirafta daha bulundu. Kriptolu telefonu dinliyorlar diyor. Bu nedir? Bu konuşmaların doğru olduğunu gösterir.

Allah kimseyi yolundan şaşırtmasın... Erdoğan'ın hırsızlığı artık devlet sırrı olmaktan çıktı. Ağrı dağı ne kadar gerçekse,  bu kayıtlarda o kadar gerçek. Her zaman söyledim. Hırsızdan Başbakan olmaz...

Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda Erdoğan'a "Ya yurt dışına kaç ya da istifa et!" diye seslendi.