Reklamsız Sözcü

10 tavuktan 6’sı ölümcül virüs taşıyor

Süpermarketlerde yapılan incelemeler satılan her 10 tavuktan altısının ölümcül virüs taşıdığını ortaya koydu.

android-time 11:52 19 Kasım 2014
10 tavuktan 6’sı ölümcül virüs taşıyor
Süpermarketlerde yapılan incelemeler satılan her 10 tavuktan altısının ölümcül virüs taşıdığını ortaya koydu.


İngiltere’de süpermarketlerde satılan her 10 tavuktan 6’sının potansiyel olarak ölümcül virüs taşıdığını ifade eden gıda uzmanları, ölümcül virüsün yılda 500 bin kişinin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, 100 kişinin de yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Konuyla ilgili araştırmayı yürüten yetkililerin, ölümcül virüs taşıyan tavukları satan süpermarketlerin listesini önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

TAVUĞU YIKAMADAN PİŞİRMEK GEREKİYOR

Geçtiğimiz yaz çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında bulunan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) uzmanları, tavuğun yıkanması esnasında etrafa sıçrayan sulardan ellere, mutfak tezgâhına, pişirme kaplarına kampilobakter bakterisi bulaştığını vurguluyor.

KADINLARDA DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRIYOR

Belirtilerin genellikle kontamine olmuş yiyeceklerin tüketiminden iki üç gün sonra ortaya çıktığını ifade eden sağlık uzmanları, enfeksiyonun iritable bağırsak sendromları, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

Uzmanlar ayrıca en büyük risk grubunda hamile kadınlar, çocuklar, ileri yaştaki yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kanser hastalarının yer
aldığını ifade ediyor.

Ampilobakter, İngiltere’de gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin başında geliyor.

DHA

 

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp more