Avrupa'da sıcakların artmasıyla beraber, halk kendini çevre parklara atmaya ve bazen de süs havuzlarıyla serinlemeye başladı. Fransa’nın kuzeyindeki Reims şehrinde Léo Lagrange Parkı’nda bir grup kadın, bikinisiyle güneşlenen 21 yaşındaki bir kadını 'ahlaksızca vücudunu göstermekle' suçlayarak dövmeye kalktı. Saldırganların kimliği henüz açıklanmazken, dayak yiyen genç kadının ise hafif yaralandığı belirtildi.



SALDIRGANLAR YARGILANACAK

Yaşları 16 ila 24 arasında değişen beş saldırganın kısa sürede yakalandığı duyurulurken, yaşı 18'den büyük olan üç kişinin Eylül ayında hakim karşısına çıkarılacağı açıklandı. 16 ve 17 yaşlarında olan diğer iki saldırganın ise yeniden sorguya alınacağı ancak henüz resmi bir suçlama ile karşı karşıya olmadıkları bildirildi.



IRKÇILIK TARTIŞMASI

Sosyal medya üzerinden hızla yayılan konuya, yüzlerce kişi tepki gösterdi. Bazı kişilerin, saldırıyı yapanların Müslüman olduğunu söylemesi üzerine ise tartışma büyüdü. Reims Belediye Başkanı Arnaud Robinet, “Tüm verileri elde etmeden bir sonuca varmamalıyız. Yine de insanların neden bu saldırının dini nedenlerle gerçekleştiğini düşündüğünü de anlayabiliyorum. Doğruysa, bu çok ciddi bir konu” dedi.



SOSYAL MEDYA KAMPANYASI BAŞLADI

Öte yandan sosyal medyada kampanya başlatan ırkçılık karşıtı SOS Racisme örgütü de, Fransız kadınlarını olayın yaşandığı parkta bikini giymeye davet etti. Kötü hava koşulları nedeniyle protestoya katılımın çok düşük olmasına rağmen, sosyal paylaşım sitelerinde binlerce kişinin “#jeportemonmaillotauparcleo (Mayomu parkta giyiyorum)” hashtag’iyle kamuya açık yerlerde bikiniyle çektirdikleri fotoğrafları paylaşmaya başladı.

Avrupa'da sıcaklar 50 can aldı

Avrupa'da sıcaklar 50 can aldı