Çin haber ajansı Şinhua'nın Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı'nı kaynak gösterdiği haberde; son dönemde ülkede yaşanan Çin Borsası krizi, Tiencin pataması ve başka önmeli konular hakkında, sanal oratmda halk arasında panik oluşturacak, yanıltıcı, yalan ve yanlış bilgi paylaşımında bulunanların cezalandırıldığı belirtildi.



165 HESAP KAPATILDI

Çin polisinin, bu konularla ilgili sanal ortamda yapılan paylaşımlara ilişkin özel bir çalışma yürttüğü ve buna bağlı olarak 165 sanal hesabın kapatıldığı açıklandı. Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada ise, Tiencin patlamasında en az bin 300 kişinin öldüğü, Çin Borsası'ndaki düşüş nedeniyle bir kişinin intihar ettiği gibi yalan haberlerin paylaşıldığı söylendi.



Sanal ortamdaki ihlallere karşı hukuki önlemlerin daha da sıkılaştırıldığı ifade edilirken, Tiencin'deki patlama olayına ilişkin yanlış bilgilerle halkı arasında panik oluşturan ve kışkırtıcı paylaşımlarda bulunan yaklaşık 50 internet sitesinden 18'inin tamamen kapatıldığı, 32'sinin de ağ hizmetinin askıya alındığı kaydedildi.

Çin'de ölü sayısı artıyor

Çin'de ölü sayısı artıyor