Adı Stefania olarak açıklanan 38 yaşındaki İtalyan turist, Ağustos 2013'te İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nda geçirdiği tatile sırasında bir gününü de bölgede bulunan bir çıplaklar kampında geçirmişti.

Tatilinin üzerinden iki yıl geçtikten sonra bir arkadaşının uyarısı ile şok geçiren kadın, plajda bulunduğu sırada çekilen fotoğrafının "nudizm" (çıplaklık akımı) temalı internet siteleri tarafından kullanıldığını ve tüm dünyaya yayıldığını fark ederek 500 bin euroluk tazminat davası açtı.



"FOTOĞRAFI GÖRDÜĞÜM AN ÖLÜYORUDUM"

Fotoğrafın söz konusu çıplaklar plajının reklamı için kullanıldığını keşfeden kadın, hemen plajın internet sitesiyle irtibata geçerek fotoğrafı kaldırmalarını istedi. Ancak internette yaptığı araştırmanın sonucunda, fotoğrafın artık nudizm temalı birçok internet sitesi tarafından da kullanıldığını fark edince olayı mahkemeye taşıdı. Mahremiyetinin ihlal edildiğini ve imajının zarar gördüğünü öne süren kadın, fotoğrafını izinsiz çekip yayanlardan 500 bin euro tazminat talep ediyor.

İtalya'nın kuzeyindeki Vicenza kentinde yaşayan Stefania, yerel Il Giornale di Vicenza gazetesine yaptığı açıklamada "Fotoğrafı görünce neredeyse ölüyordum. Bir günlüğüne çıplaklar plajına gitmek başka, herkesin seni her an anadan doğma görebilmesi başka" ifadeleri kullandı.


"Kendini değil yeteneğini sergile!"