ABD'nin Rhode Island eyaletindeki bir Hastanede obezite tedavisi gören 33 yaşındaki Steven Assanti, odasına gizlice pizza sipariş etti. 352 kilo ağırlığındaki gencin pizza yediğini öğrenen hastane yönetimi, 'disiplini bozduğu' gerekçesiyle Steven'i sokağa atıldı.

BABASI DA EVE ALMADI

Assanti'nin hastanede tedavi gören diğer obezite hastalarına uygulanan beslenme kurallarının korunmasını sorumsuz davranışlarıyla riske soktuğu belirtilerek disiplin kurulu tarafından hastaneden atılmasına karar verildi. Bu tartışmalı karar sonrası evine dönmek zorunda kalan Assanti'nin babası Steven Veilette de oğlunun gizlice yemek yemesine öfkelenerek ilk bir hafta onu evine almadı. Ancak baba sonradan oğlunun durumuna acıyıp onu eve almayı denese de kiloları nedeniyle Assanti en üst kattaki eve ulaşmak için merdiven çıkamadı. Sonunda çareyi babasının arabasının arkasında yatmakta bulan gencin gastrik by-pass ameliyatı yapılabilmesi için zayıflaması gerektiği öğrenildi.

9 KİLO ZAYIFLAYABİLDİ

Assanti yeme alışkanlığını "Bu bir bağımlılık, çok üzgünüm " sözleriyle açıklıyor. İlk etapta 250 kiloya inmesi gereken gencin 6 aylık tedavi süresince ancak 9 kilo zayıflayabildiği öğrenildi. Assanti, "Babamın evine çıkamıyorum. Kimin yanına gideceğimi de bilmiyorum. Tüm yakınlarımı, bana yardım edebilecek herkesi aradım ama kimse buna yanaşmadı" diye konuştu.

Coca Cola, obeziteyle ilişkisini reddetmeleri için bilim insanlarına para aktarmış

Coca Cola, obeziteyle ilişkisini reddetmeleri için bilim insanlarına para aktarmış