Kilise esrara tapmıyor ancak esrarı insanları “sevgiye yaklaştırmanın yollarından biri” olarak kabul ediyor. Birinci Esrar Kilisesi, işletmelerin dini haklarını korumak amacıyla çıkarılan yasaya tepki olarak 59 yaşındaki Bill Levin tarafından kuruldu. Söz konusu yasayla, örneğin bir çiçekçi, eşcinsellere hizmet vermeyebilecek. Bu yasaya karşı çıkan gruplar, yeni düzenlemeyle farklı dinler ya da LGBT toplumuna karşı ayrımcılığa kapı aralayacağını söylüyor.



DİNİ ÖZGÜRLÜK YASASI

Bill Levin de bu yasaya tepki gösterdi, yasa gereği devletin müdahale hakkı olmadığını söyleyerek Mart ayında kendi kilisesini kurdu. Levin bu girişimine olumlu yanıt aldı ve eyalet makamları kilisesini resmen tanıdı. Bill Levin, haberi Facebook sayfasından duyurdu, "Ne muhteşem bir gün. Artık yüzde 100 yasal bir kiliseyiz” dedi. Levin ve cemaati şimdi, kiliseye dönüştürebilecekleri bir bina arıyorlar ve ilk ayinlerini dini özgürlüklerle ilgili yasanın yürürlüğe gireceği 1 Temmuz’da yapmayı planlıyorlar.



'10 EMİR YERİNE 12 EMİR'

Kendilerini esrarın İngilizce adı olan “cannabis”e atıfla “Cannataerian” adlandıran grup üyeleri bu amaçla internet üzerinden düzenledikleri bir kampanyayla 15 bin dolar topladı. Facebook sayfasına göre, kilisenin öğretileri “12 Emir”e dayanıyor.

Hollanda'da 'ecstasy yasallaşsın' kampanyası

Hollanda'da 'ecstasy yasallaşsın' kampanyası

'NEDEN TANRI DEĞİL TANRIÇA'

Bunlar arasında internet trolü olmamak, sebze meyve yetiştirmek, sabahları güne gülümseyerek başlamak ve zorbalığa maruz kalanları korumak da bulunuyor.
Esrar kilisesinin üyeleri Tanrı ismini “Neden Tanrıça değil?” diyerek cinsiyetçi bulduğu için “Sevgiye” tarptıklarını söylüyor.

Esrar kullanımına izin çıktı

Esrar kullanımına izin çıktı