Steven Spielberg'in 2004 yılında gerçek bir hikayeden esinlenerek çektiği Terminal filmi, Rusya'da gerçekten yaşanıyor.

KENDİ İSTEĞİYLE HAVAALANINA YERLEŞMİŞ

Japon gazeteci 36 yaşındaki Tetsuya Abo, ülkesine dönmek istemediği için, Rusya'nın Uluslararası Şeremetyovo Havaalanı'ndaki transit bekleme bölgesinde yaşıyor. Abo'nun yaklaşık iki aydır havaalanında yaşadığı, Japonya'nın Moskova Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Kuratu Utsuki tarafından da doğrulandı.



Japon diplomat, elçiliğin gazeteciyle görüştüğünü ve Abo'nun kendi isteğiyle havaalanında yaşamaya başladığını aktardığını açıkladı. Görevliler tarafından sağlık kontrolünden de geçirilen Japon gazeteci Abo'nun, herhangi bir sağlık problemi olmadığı öğrenildi.

"RUSYA VATANDAŞI OLMAK İSTİYORUM"

Rus basınına açıklamada bulunan gazeteci Abo, Japonya'ya siyasi gerekçelerden ötürü dönmek istemediğini söyledi. Bir gazeteci olarak mesleğini Japonya'da yapmanın çok zor olduğunu belirten Abo, "yalan haber yazmak zorunda kalmak istemiyorum" diyerek, kendisine Rusya vatandaşlığı verilmesini talep ettiğini ifade etti.



Şeremetyovo Havaalanı yetkilileri de, Japon gazeteciyle ilgili hiç bir şikayetleri olmadığını, Abo'nun yasaları ihlal edecek herhangi bir davranışının bulunmadığını belirtiyor. Yasalara göre de, Abo'nun transit bölgede bulunmasını engelleyecek bir madde yok.

TERMİNAL FİLMİ

Steven Spielberg'ün gerçek bir olaydan esinlendiği ilgi çekici bir öyküye sahip bir politik komedi olan film, Doğu Avrupa'dan Krakozya adlı bir ülkeden New York'a gelen Viktor Navorski'nin (Tom Hanks) öyküsünü anlatıyor.



Amerika yolundayken ülkesinde askeri darbe olması üzerine Viktor, New York'un JFK Uluslararası Havaalanında mahsur kalır. Pasaportu artık geçersiz olduğu için ABD'ye girme hakkını yitirmiş durumdadır. Ülkesindeki savaş bitinceye kadar havaalanı terminalinin transit yolcular salonunda beklemek zorundadır.

MH370'e ait bir parça daha bulundu

MH370'e ait bir parça daha bulundu